Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PD-L tinteste un scor de 40% la alegerile din toamna, inainte de redistribuirea voturilor

Cezar Preda considera ca cea mai naturala alianta a PD-L-ului ar fi cu PNL.
Cezar Preda considera ca cea mai naturala alianta a PD-L-ului ar fi cu PNL.

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda a declarat, sambata, la Galati, ca democrat-liberalii si-au propus sa castige peste 40% la alegerile parlamentare si sa formeze singuri noul Guvern, insa, daca acest lucru nu va fi posibil, spera sa formeze o majoritate alaturi de PNL.

Cezar Preda a precizat ca un asemenea rezultat i-ar permite partidului sa formeze majoritatea necesara intrarii la guvernare de unul sigur. "Eu mi-as dori sa castigam singuri aceste alegeri, mi-as dori sa ne asumam singuri guvernarea, mi-as dori ca PD-L sa poata face un Guvern foarte aproape de o majoritate relativa", a spus Preda, citat de Newsin.


Democrat-liberalul a mentionat, insa, ca, daca acest deziderat nu va fi indeplinit, partenerul potrivit pentru PD-L ar fi PNL. "Natural, cea mai buna legatura politica pe care poate sa o aiba PD-L este cea cu PNL. Avem o componenta liberala in cadrul curentului majoritar popular si avem o cunoastere destul de ampla a ceea ce inseamna liberalismul si reprezentarea liberalismului in Romania. Am avut o Alianta Dreptate si Adevar care s-a intrerupt in mersul ei si in programul de guvernare din cauza unor interese personale ale unor lideri ai PNL. In schimb, la nivelul Romaniei, am colaborat de foarte multe ori destul de bine, chiar foarte bine in unele locuri, cu organizatiile juetene ale PNL. Daca dupa alegeri se va hotari sa facem vreo alianta, in opinia mea, o alianta pe care as vedea-o este numai cea cu Partidul National Liberal. PNL este un partid cu resurse umane mari si eu cred ca va gasi resursele sa-si prezinte oameni capabili sa poata face o alianta cu noi", a afirmat vicepresedintele PD-L.

Totusi, Cezar Preda a amintit esecul precedentei colaborari cu liberalii. "Noi am fost scosi de la guvernare, programul de guvernare a fost radical schimbat - s-a oprit descentralizarea in Romania, s-a oprit programul serios de executie bugetara, banii au fost dati pe criterii politice, impartiti intre PNL si PSD, asa ca n-am avea prea multe lucruri in comun cu aceasta echipa (a PNL, n.r.), a spus democrat-liberalul.
Cezar Preda a precizat, insa, ca ruperea protocolului Aliantei PNL-PD nu a fost generata de partide, ci de lideri, nominalizandu-l aici pe presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu. Tocmai de aceea, a apreciat Preda, exista sansa reluarii colaborarii cu liberalii.

Cezar Preda a participat, sambata, la lucrarile Scolii de Vara a tineretului democrat-liberal din judetul Galati.

Foto: Newsin

Publicat Sambata, 16 August 2008 - 16:52
Cuvinte cheie: pdl, pnl, cezar preda | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours