Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nica: Propunerea lui Gabriel Oprea pentru Comisia SRI a fost o neintelegere evidenta

Vicepresedintele PSD, Dan Nica, a declarat joi ca propunerea lui Gabriel Oprea din partea PDL in Comisia de control asupra activitatii SRI a fost o "neintelegere evidenta", dar care s-a rezolvat.

"Numirea lui Gabriel Oprea a fost o neintelegere evidenta, am comunicat acest lucru si situatia a fost rezolvata", a precizat Nica. De asemenea, el a spus ca nu a auzit de voci in partid care sa-si exprime dorinta ca PSD-ul sa iasa de la guvernare in urma propunerii PDL in legatura cu Gabriel Oprea.

Deputatul Gabriel Oprea a declarat, miercuri, ca a discutat cu presedintele Camerei Deputatilor, manifestandu-si dorinta de a face parte din Comisia de control a SRI, deoarece, potrivit Regulementului, un independent poate face parte dintr-o comisie daca este propus de un grup.

"Sunt deputat independent, singurul independent din Camera Deputatilor. Ca deputat independent, ca parlamentar independent singura mea interfata sau legatura, neavand niciun grup care sa ma propuna la o comisie, este presedintele Camerei Deputatilor, indiferent cine ocupa aceasta functie. Mi-am manifestat dorinta, interesul fata de pregatirea pe care o am in domeniul securitatii nationale sa pot face parte din Comisia de control a SRI, din care am mai facut parte si in vechiul mandat", a declarat Gabriel Oprea.

Fostul ministru de interne a aratat ca, potrivit Regulamentului, un parlamentar independent poate fi propus de un grup pentru a face parte dintr-o comisie. "Trebuia sa ma propuna un grup, care de fapt m-a propus, dupa care am inteles ca am fost retras. Dar ca deputat sau ca parlamentar trebuie sa activez intr-o comisie conform pregatirii. Fiecare se orienteaza dupa pregatirea si profesia pe care o are", a adaugat Gabriel Oprea.

Intrebat daca se inscrie in PDL, fostul social-democrat a raspuns negativ si a spus ca este in continuare independent si ca daca ar fi vrut sa faca parte dintr-un partid si-ar fi depus adeziunea. Intrebat daca ar accepta propunerea vreunui grup parlamentar in acest sens, Oprea a zis ca a primit multe propuneri, dar ca este in continuare independent.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat miercuri, in replica la afirmatiile lui Gabriel Oprea ca a discutat cu ea nominalizarea in Comisia SRI, ca propunerea acestuia a fost facuta de grupul parlamentar PDL.

"Din partea grupului PDL a venit aceasta propunere (...) Propunerea a fost a grupului parlamentar al PDL", a fost singurul comentariu al Robertei Anastase cu privire la nominalizarea lui Gabriel Oprea ca membru in Comisia SRI. Ea a refuzat sa comenteze cand s-a luat decizia si daca partenerii din coalitie au fost informati.

Publicat Joi, 12 Februarie 2009 - 14:13
Cuvinte cheie: Nica, Oprea, PSD, PDL, comisie, SRI | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours