Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Multi dintre candidatii PD-L la primariile oraselor si municipiilor provin din PD

Emil Boc ar putea candida pentru un nou mandat la Primaria Cluj-Napoca.
Emil Boc ar putea candida pentru un nou mandat la Primaria Cluj-Napoca.

Candidatii PD-L pentru primariile de municipii si orase provin, in marea lor majoritate, din randul PD, care detine deja numeroase primarii din tara, multi dintre actualii primari intentionand sa candideze pentru un nou mandat.

Presedintele PD-L Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat ca filiala nu si-a impus un termen limita pentru a desemna candidatii la primariile de orase, municipii si comune, si ca se asteapta deocamdata decizia lui Emil Boc privind candidatura la primaria orasului Cluj-Napoca, relateaza Newsin. El a mai spus ca in proportie de 90% este multumit de actualii primari ai partidului, motiv pentru care ei vor ramane candidatii formatiunii si la alegerile locale.

"Dupa datele pe care le detin nici nu se preconizeaza sa avem, pentru orase, vreun candidat din partea fostului PLD. Ii apreciez, insa nu sunt oameni de forta care sa castige astfel de competitii", a spus Dorel Jurcan, presedintele PD-L Valcea.

Situatia este similara si in judetul Constanta. Secretarul executiv PD-L Constanta, Mihai Petre, a declarat ca cele mai mari sanse de a fi desemnat drept candidat pentru primaria orasului le are deputatul Laurentiu Mironescu, fost democrat. De asemenea, la Mangalia va candida actualul primar, Zanfir Iorgus, si la Medgidia, Dumitru Moinescu, care provin tot din PD.

Eurodeputatul democrat Dumitru Oprea, rectorul Universitatii "Al.I. Cuza", va fi cel mai probabil candidatul PD-L la primaria orasului, in timp ce presedintele PD-L Alba, Mircea Hava, provenind de asemenea din PD, va candida pentru un mandat al municipiului Alba Iulia.

Conducerea PD-L Dolj a anuntat ca, deocamdata, actualul primar al Craiovei, Antonie Solomon, democrat inaintea crearii PD-L, este singurul nume cunoscut din lista partidului pentru candidatii la primariile localitatilor din judet.

PD-L Timis va desemna candidatii pentru primariile oraselor din judet in urma unor sondaje interne, care vor desemna personalitatea cu cea mai mare notorietate, pentru ca, in aceste zone, atat PD cat si PLD aveau stabiliti candidatii. "La Timisoara, ramane candidatul PD-L Constantin Ostaficiuc, dar mai este si doamna Rodica Vlad, care ar fi fost candidatul PLD", a precizat Dorel Borza, presedintele PD-L Timis.

Pentru municipiile Deva si Hunedoara, s-a stabilit ca vor candida Ioan Inisconi, actual viceprimar, si, respectiv, Nicolai Schiau, actualul primar, ambii provenind din PD, a precizat senatorul PD-L de Hunedoara, Viorel Arion.

Foto: Newsin
Publicat Vineri, 18 Ianuarie 2008 - 14:26
Cuvinte cheie: PD-L, PD, PLD, alegeri locale | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours