Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Motiunea PNL pe agricultura va fi dezbatuta luni

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis ca dezbaterea in plen a motiunii simple a PNL pe tema agriculturii sa aiba loc intr-o sedinta care va incepe luni, la ora 18:00.

Deputatul liberal Pavel Horj a anuntat luni, in plenul Camerei, depunerea unei noi motiuni simple, intitulata "Agricultura si dezvoltarea rurala, spre dezastru", semnata de 65 de parlamentari.

Anuntul a fost facut imediat dupa ce prima motiune a PNL pe Educatie a fost respinsa prin vot de plenul Camerei, potrivit Newsin.

In textul acestei motiuni, ministrul Agriculturii Ilie Sarbu este acuzat de incompetenta, de denigrarea colaboratorilor, comportament abuziv si dezinformarea deliberata a fermierilor. Lui Sarbu i se imputa faptul ca adminstreaza domeniul agriculturii si al dezvoltarii rurale in aceeasi maniera in care a facut-o in perioada 2001-2004, ignorand faptul ca Romania a devenit, intre timp, membru al Uniunii Europene. "Agitatia si nesiguranta fermierilor, motivate mereu de prezenta crizei si de lipsa resurselor financiare, dovedesc ca reforma de refacere a spatiului rural a fost parasita, ca Romania se intoarce la perioada 2001-2004", se arata in documentul mentionat.

Initiatorii motiunii il acuza pe Sarbu de incompetenta invocand faptul ca Sarbu a obtinut pentru ministerul sau doar 0,76% din PIB, ca a inlocuit prevederile din programul de guvernare cu un plan de 67 de "dorinte", ca programele initiate pun in pericol reusita celei de-a doua etape a Politicii Agricole Comune si ca nu a elaborat un plan de revizuire a Programului National de Dezvoltare Rurala. Al doilea cap de acuzare se refera la afirmatiile facute de Sarbu fata de specialistii de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA). "Un denigrator nu poate conduce eficient o organizatie. Are succes numai conducatorul care stie sa motiveze, nu sa subordoneze. Din pacate, domnul Ilie Sarbu nu face parte din categoria ministrilor care motiveaza", sustin liberalii.

In al treilea rand, lui Sarbu i se reproseaza faptul ca a dezinformat fermierii anuntand ca acesti vor primi ajutoare de 1.400 de lei pentru fiecare hectar cultivat. "Prin urmare, cei peste 1,2 milioane de mici fermieri care lucreaza peste 70% din terenul arabil al Romaniei, ar beneficia de o bonificatie de peste 6 miliarde de lei, in timp ce valoarea ajutoarelor aprobate prin Legea bugetului nu depaseste 2,4 miliarde de lei", se arata in proiectul motiunii PNL.

Ultimul considerent pentru care deputatii PNL cer demisia lui Ilie Sarbu este faptul ca acesta ar fi facut presiuni pentru a determina demisiile directorilor din APIA, recurgand la amenintari si sicane. "Timpul de acumulare a cunostintelor, timpul de indreptare, timpul de schimbare a modului de abordare a functiei de ministru a lui Ilie Sarbu, s-a epuizat! In consecinta, grupul parlamentar al PNL solicita demisia din functia de ministru al Agriculturii a domnului Ilie Sarbu", se arata la finalul documentului remis NewsIn la 1 aprilie 2009.
Publicat Miercuri, 29 Aprilie 2009 - 16:32
Cuvinte cheie: motiune, agricultura, PNL | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours