Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Mircea Toader revine la conducerea PD-L Galati

Secretarul executiv al PDL Micea Toader si-a reluat functia de presedinte al oganizatiei judetene de la Galati dupa sapte luni de la dizolvarea conducerii filialei de catre Biroul Permanent National, pe fondul rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale din iunie 2008.

Biroul Permanent National al PDL a aprobat, luni, noua structura de conducere a organizatiei judetene PDL Galati, din care fac parte 39 de persoane, transmite corespondentul NewsIn. Potrivit noii scheme, presedinte de filiala este Mircea Toader, prim-vicepresedinti sunt primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain si senatorul Marius Necula, iar secretar executiv este Iulian Arama.

Potrivit lui Mircea Toader, noua structura de conducere de la Galati va fi conservata pana in 2010. Ea continua regimul de interimat impus la varful organizatiei judetene in iunie 2008, cand Biroul Permanent National al PDL a dizolvat conducerea de la vremea respectiva a filialei din cauza rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale. Alte opt organizatii PDL din tara au avut atunci aceeasi soarta.

In urma acelei decizii, Mircea Toader a pierdut postul de presedinte. Atributiile sale au fost preluate, pentru mai putin de o luna, de liderul PDL Neamt, Gheorghe Stefan. In prima jumatate a lunii iulie, Biroul Permanent National a aprobat o structura de conducere interimara la Galati. De atunci, presedinte al filialei democrat-liberale din sudul Moldovei a fost primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain, care i-a avut ca prim-vicepresedinti pe Mircea Toader si pe ex-liberalul Mihai Capra.

La alegerile locale din iunie 2008, PDL a pierdut Primaria municipiului Galati in favoarea PSD. Social-democratul Dumitru Nicolae, primar din 2000, a repurtat o victorie categorica in fata democrat-liberalului Andrei Lisinschi, scor final 71,19% la 28,81%. Un alt esec al PDL Galati a fost cel inregistrat in cursa pentru presedintia Consiliului Judetean. Candidatul partidului, Marius Necula, s-a situat pe pozitia a treia, dupa Eugen Chebac (PSD) si Eugen Durbaca (PC).

Totodata, democrat-liberalii au fost izolati de PSD, PNL si PC in Consiliul Local al municipiului Galati, unde au obtinut sapte din 27 de mandate, si in Consiliul Judetean, unde au obtinut opt din 35 de mandate. La nivelul intregului judet, PDL a castigat 13 primarii, clasandu-se pe locul trei dupa PSD (23) si PNL (17), un plus fiind castigarea Primariei municipiului Tecuci pentu a doua oara consecutiv.

Publicat Luni, 26 Ianuarie 2009 - 15:38
Cuvinte cheie: Mircea, Toader, PD-L, Galati | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours