Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Marko spera la cel putin doua mandate la PE

Presedintele UDMR Marko Bela a estimat marti ca lista comuna a Uniunii cu CNMT, pe care pe primul loc se afla episcopul Laszlo Tokes, va obtine suficienta sustinere pentru castigarea a cel putin doua mandate.

Marko a explicat ca UDMR si CNMT considera ca lista comuna a celor doua organizatii poate depasi pragul electoral de 5%, asigurand astfel cel putin doua mandate in Parlamentul European. Liderul Uniunii a mai precizat ca, in conditiile unei bune mobilizari la vot, se poate tinti si spre trei mandate.

Presedintele Uniunii a mentionat ca, pe 22 februarie, la Targu Mures, se va semna acordul comun UDMR-CNMT, prin care episcopul primeste primul loc pe lista comuna pentru PE, eliminandu-se astfel "o competitie nefasta" in sanul comunitatii maghiare.

"In pofida ca recunoastem cu totii ca avem divergente si ca exista o serie de probleme cu care nu suntem de acord cu Tokes, totusi am reusit aceasta intelegere fiindca ne-am dat seama ca este nevoie de solidaritate in ce priveste prezenta noastra la Bruxelles", a afirmat Marko.

Cat priveste stabilirea unei strategii, presedintele Uniunii a subliniat ca aceasta se va face in cadrul Congresului din aprilie. In cadrul acestui for, nu se va alege o noua conducere, ci doar se va defini optiunea UDMR de a milita nu pentru o Uniune Europeana a statelor nationala, ci una a regiunilor, ceea ce nu presupune desfiintarea cadrului statal.

Alegerile pentru PE vor avea loc pe 7 iunie, Romania trebuind sa-si desemneze cei 33 de europarlamentari care s-o reprezinte la Bruxelles.Publicat Marti, 17 Februarie 2009 - 17:00
Cuvinte cheie: Marko, mandate, PE, Tokes | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours