Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Marko si Tokes, somati sa ajunga la un acord pentru candidaturi comune la europarlamentare

Presedintele PCM Cluj-Napoca, candidat la Primaria Cluj-Napoca, Gergely Balazs, a facut, joi, un apel la presedintele UDMR Marko Bela si la europarlamentarul Tokes Laszlo, sa se inteleaga cu privire la candidaturile la alegerile europarlamentare.

„Solicitam foarte clar ca de data aceasta politicile partidelor sa fie lasate de-oparte si sa se creeze posibilitatea unei candidaturi comune. In acest context solicitam in mod explicit domnului Marko Bela si Tokes Laszlo, doua personalitati cu cea mai mare influenta politica in Ardeal, sa ajunga la un acord comun”, a declarat Gergely in cadrul unei conferinte de presa de joi.

Acesta a atras atentia asupra faptului ca, in lipsa unui consens intre cele doua tabere, comunitatea maghiara va ajunge sa nu aiba niciun fel de reprezentare in Parlamentul European.

„In caz contrar maghiarimea nu va avea europarlamentari, sunt sigur de asta, pentru ca cele doua puteri se vor stinge una pe alta si acesta va fi esecul cel mai mare al perioadei de dupa ’89 a comunitatii maghiare. Comunitatea maghiara va fi cea care va pierde, in primul rand”, a mai spus candidatul civicilor clujeni.

Gergely Balazs, care este si nepotul episcopului reformat Tokes Laszlo, a lansat invitatia ca cei doi lideri politici sa vina sa negocieze la Cluj-Napoca o colaborare in vederea participarii comune la euroalegeri.

Publicat Joi, 5 Februarie 2009 - 14:25
Cuvinte cheie: PCM, UDMR, europarlamentare, Marko, Bela, Laszlo, Tokes | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours