Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Marko: Mergem la PE cu "o lista a solidaritatii maghiare"

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat in momentul in care a depus la Biroul Electoral Central, lista pentru PE si cele 296.000 de semnaturi de sustinere, ca spera ca formatiunea pe care o conduce sa obtina trei locuri in PE, insa ia in calcul si varianta "optimista" de patru mandate.

"Lista are un specific extrem de important pentru noi anul acesta, pentru ca este o lista a solidaritatii maghiare. Am intocmit-o in urma intelegerii cu CNMT, astfel ca lista este condusa de domnul episcop Laszlo Tokes, iar pe locurile doi si trei urmeaza colegii nostri care au fost europarlamentari si pana acum,  Iuliu Winkler si Sogor Csaba", a declarat Marko Bela, citat de Newsin.

"Este o lista care oglindeste de fapt pluralismul politic existent in cadrul comunitatii maghiare si sunt convins ca va avea sustinerea integrala a maghiarilor din Romania. Speram la o campanie cat mai buna si pozitiva si o reprezentare cat mai puternica la Bruxelles a maghiarilor", a mai precizat liderul maghiarilor.

Potrivit lui Marko, pentru castigarea a trei locuri la PE, "in varianta realista", UDMR trebuie sa faca "un efort serios si o mobilizare cat mai buna".

Lista "solidaritatii maghiare" cuprinde 43 de candidati. Dupa Tokes, Iuliu Winkler si Sogor Csaba, pe locul 4 se afla un candidat al CNMT, Szilagyi Zsolt, care este urmat de Kovacs Peter, Horvath Anna si Szaba Karoly.

Publicat Luni, 6 Aprilie 2009 - 15:09
Cuvinte cheie: UDMR, Marko Bela, PE, liste | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours