Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Marko Bela va cere acordul CRU privind intelegerea cu Tokes

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, ca intelegerea privind alegerile europarlamentare, stabilita cu CNMT, prin care Laszlo Tokes este primul pe lista de candidati, va fi supusa aprobarii Consiliului Reprezentantilor Unionali, care se intruneste sambata la Targu Mures.

"In acest moment, cea mai importanta tema ar fi acordul nostru cu Consiliul National Maghiar din Transilvania si intelegerea privind o lista comuna pentru alegerile privind Parlamentul European. Fiindca, in mod firesc, trebuie sa discutam acest lucru cu presedintii organizatiilor teritoriale, dupa aceea cu Consiliul Permanent si, maine (sambata, n.r.), cu Consiliul Reprezentantilor Unionali. Mai mult, eu voi cere maine un acord privind aceasta inelegere din partea Consiliul Reprezentantilor UDMR”, a declarat liderul unional.

Marko Bela a precizat ca exista o consultare destul de larga in ce priveste desemnarea candidatilor pentru PE si ca o lista definitiva va fi data publicitatii peste cateva saptamani.

„Vom incerca totusi sa ne incadram in calendar pentru ca deja ne apropiem de primele masuri, nu politice in cadrul partidelor politice, de primele masuri juridice privind alegerile. Cu 90 de zile inainte de alegeri Guvernul trebuie sa adopte hotararea privind organizarea alegerilor. Si, fiind vorba de inceputul lunii iunie, in mod obligatoriu intre 4 si 7 iunie, daca facem socotelile, ne dam seama ca, cel tarziu la 2-3 martie, trebuie sa avem acesta hotarare de Guvern”, a declarat Marko.

El a admis ca, din cauza intelegerii cu CNMT, UDMR va trebui sa isi modifice strategia de campanie.

Presedintele UDMR, Marko Bela a convocat pentru sambata, 14 februarie, la ora 10.00, la Palatul Culturii din Targu Mures, sedinta ordinara a Consiliului Reprezentantilor Unionali. Ordinea de zi propusa este: raportul politic al presedintelui UDMR; darea de seama semestriala a Prezidiului Executiv al UDMR si adoptarea unor decizii legate de Congresul UDMR. In aceeasi zi, la ora 09.00 se reuneste, la Palatul Culturii, si Masa Rotunda de Mediere.

Publicat Vineri, 13 Februarie 2009 - 17:12
Cuvinte cheie: Marko, Bela, Laszlo, Tokes, intelegere, europarlamentare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours