Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Marko: Basescu are o abordare bizara a problemei maghiarilor din Secuime

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat joi, la Cluj-Napoca, ca nu intelege de ce presedintele Traian Basescu a tinut sa transmita un mesaj negativ maghiarilor din Secuime si ca abordare problemelor interetnice din zona este facuta in mod bizar de seful statului.

Seful statului acuzat, miercuri, primariile din Secuime, conduse de primari maghiari, ca practica epurarea in relatie cu cetatenii romani. Marko considera aceste declaratii drept un mesaj negativ la adresa maghiarilor din judetele Harghita si Covasna.

„E o abordare cam bizara aceasta remarca, in conditiile in care, intr-adevar, in deceniile trecute am avut evolutii pozitive privind drepturile minoritatilor, am realizat lucruri importante, dar, in continuare, nu putem afirma ca deja, in Romania, ar exista egalitatea drepturilor in toate privintele./.../ In continuare ar trebui sa ne gandim la probleme prezentei maghiarilor in structurile de conducere si nu sa avem astfel de abordari bizare si folosesc acest termen, fiindca nu vreau sa intru in polemica cu domnul presedinte Traian Basescu, care nu stiu din ce considerente, ieri, iarasi, a intentionat sa aiba un mesaj negativ nu numai catre UDMR, ci si catre maghiarii din cele doua judete, acuzandu-i cu purificare etnica sau cu discriminare etnica”, a afirmat presedintele UDMR, citat de NewsIn.

Marko a spus ca cifrele demonstreaza contrarul afirmatiei lui Traian Basescu, deoarece maghiarii nu sunt reprezentanti, proportional, in administratia publica locala judeteana din judetele Harghita si Covasna.

„Cifrele demonstreaza altceva. Cifrele demonstreaza ca, in acest moment, in judetul Covasna, de exemplu, exista o populatie maghiara de 75%, in timp ce prezenta persoanelor de nationalitate maghiara in structurile de conducere e sub 50%. S-a schimbat foarte mult acest procentaj fata de ce a fost acum 10-15 ani, dar nici acuma nu se apropie de procentajul populatiei”, a afirmat liderul UDMR, adaugand ca in judetul Harghita proportia mentionata este de 85% la circa 55%.

Publicat Joi, 12 Februarie 2009 - 20:12
Cuvinte cheie: Marko, Basescu, secui | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours