Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Liderii coalitiei discuta, marti seara, proiectul de buget

Membrii coalitiei de guvernare se intalnesc marti, la Palatul Victoria pentru a continua discutia despre proiectul de buget pe 2009. Sedinta de marti ar putea fi una de durata, intrucat urmeaza ca liderii coalitiei, impreuna cu ministrul finantelor, sa discute cati bani va primi de la buget fiecare minister in parte.

Potrivit surselor citate, in cadrul intalnirii de luni nu ar fi fost stabilite punctual alocarile bugetare pentru fiecare portofoliu, ci s-ar fi discutat in linii mari bugetul pe acest an.

Biroul Politic de Coordonare a Coalitiei s-a intrunit luni pentru discutii pe marginea proiectului de buget pe 2009, vicepremierul Dan Nica declarand ca prioritatile de investitii continute in bugetul pe 2009 sunt finalizarea lucrarilor de infrastructura in domeniul autostrazilor, a lucrarilor incepute de comunitatile locale pentru utilitati, reparatia si constructia scolilor si modernizarea spitalelor.

Potrivit lui Dan Nica, aceste lucrari de investitii vor fi finantate de la bugetul de stat, fiind alocate pentru acest obiectiv un procent de peste 6% din PIB, dar si din atragerea fondurilor europene. Vicepremierul a mai precizat ca Guvernul pregateste un plan de sprijinire a industriei si a mediului de afaceri. Solutiile Guvernului pentru iesirea din criza sunt pentru doua categorii: pentru mediul de afaceri pe de o parte si pentru cei cu venituri mici, pe de alta parte, fie ca este vorba de familii cu multi copii, agricultori sau pensionari, a mai precizat vicepremierul.

"Din punct de vedere al determinarii politice, anul 2009 va fi un an care va fi marcat de decizii foarte ferme in ceea ce priveste un climat economic care sa permita ca traversarea acestei crize de catre Romania sa nu se faca in conditii foarte rele si de asemenea un sprijin pentru cei care au venituri mici, fie ca sunt pensionari, fie ca sunt familii tinere cu multi copii, fie ca sunt agricultori sa nu fie afectati de efectele acestei crize", a conchis el.

Proiectul de buget va fi adoptat joi de guvern, iar pana atunci vor mai avea loc discutii cu patronatele si cu sindicatele. Proiectul de buget elaborat de Guvern prevede un nivel al veniturilor 32,1% din PIB, un deficit bugetar de 2% din PIB si o crestere economica de 2,5%.

Publicat Luni, 26 Ianuarie 2009 - 17:25
Cuvinte cheie: guvern, PDL, PSD, Geoana, Boc, Buget | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours