Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Liberalii vor depune motiune simpla pe agricultura si vor demara o campanie impotriva impozitului forfetar

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca Partidul National Liberal va initia, posibil saptamana viitoare, o motiune pe agricultura, pe motiv ca actualul Guvern risca sa bage acest domeniu in criza, si va initia si o campanie impotriva impozitului forfetar.

Orban sustine ca Romania se afla in pragul unei crize a alimentelor, pentru ca, pana in prezent, a fost insamantata maxim 30 la suta din suprafata agricola a tarii, potrivit Newsin.

"Este posibil ca in acest an productia agricola interna sa nu poata sa satisfaca nici macar cererea interna. In aceste conditii, vom fi obligati sa devenim dependenti de importuri mult mai scumpe care in mod evident vor duce si la dezechilibrul balantei de plati externe. Tragem acest semnal de alarma, pentru ca Guvernul pune pe locul 20 agricultura si produsele agricole din productia interna care sa fie la preturi rezonabile. Daca Guvernul nu se va trezi, Romania va intra intr-o criza agricola grava. In acest conditii, am decis sa depunem o motiune pe agricultura", a declarat Orban.

Potrivit acestuia, doar cinci la suta din fiermieri care au dreptul sa beneficieze de platile provenite de la Uniunea Europeana si de platile acordate de Guvern si-au primit sumele cuvenite. "Daca acesti bani nu vor veni in cel mai scurt timp, atunci degeaba vor mai veni, pentru ca daca fermierii nu-i au la momentul potrivit pentru efectuarea lucrarilor, practic vor veni pentru alte cheltuieli si nu pentru lucrarea pamantului", a spus Orban.

In ceea ce priveste impozitul forfetar, liberalul a estimat ca 500.000 de oameni vor ramane fara loc de munca daca va fi aplicata aceasta masura. "Exista peste 400.000 de firme mici in Romania, multe firme familiale, multe firme care au 3-4-8-10 angajati, care desfasoara activitati fie de comert, fie de prestari servicii, fie activitati turistice, care isi vor inchide portile in momentul in care se va introduce impozitul forfetar", a spus Ludovic Orban.
Publicat Duminica, 12 Aprilie 2009 - 09:48
Cuvinte cheie: pnl, motiune, agricultura, impozit forfetar | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours