Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Liberalii propun eliminarea contributiei asociatiilor de proprietari la reabilitarea termica

Deputatul PNL Diana Tusa, membru al Comisiei de industrii a Camerei, sustine, in numele PNL si al asociatiiilor de proprietari, eliminarea contributiei de 20% ceruta populatiei pentru constituirea bugetului pentru reabilitarea termica a blocurilor, prin OUG care se afla in dezbaterea Parlamentului.

Amendamentele deputatului PNL preluate de la cei vizati - proprietari si reprezentanti ai asociatiilor de proprietari - propun eliminarea procentului de 20 % pe care populatia ar trebui sa-l plateasca pentru izolarea termica a blocurilor si suportarea a 70% din valoarea lucrarilor din bugetul de stat, iar 30% din bugetele locale. Potrivit OUG aflata in dezbatere in Parlament, banii pentru reabilitare sunt suportati astfel: 50% de la bugetul de stat, 30% de la bugetele locale si 20% de la asociatiile de proprietari, potrivit Newsin.

In plus, liberalii considera ca este necesara si asigurarea dreptului asociatiei de proprietari de a participa la actele desfasurate de comisia de licitatie, cu scopul eliminarii posibilitatii unor licitatii castigate de firme "care lucreaza prost si scump, dar rentabil pentru un partid sau altul".

De asemenea, PNL propune ca programul national de reabilitare termica sa fie aprobat prin hotarare de guvern si nu prin ordin al ministrului, cum se prevede in prezent prin ordonanta emisa de Guvernul Boc. Deputatul PNL sustine si ca se impune elaborarea unui normativ de costuri maximale ale reabilitarii, astfel incat aceasta actiune "sa nu devina o alta afacere profitabila pentru creditorii din campania electorala".

Amendamentele preluate de Tusa prevad si includerea, in categoria lucrarilor supuse regimului impus de OUG, a sistemelor de incalzire si izolare exterioara, in vederea cresterii eficientei termice.
Publicat Duminica, 26 Aprilie 2009 - 14:44
Cuvinte cheie: PNL, reabilitare termica | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours