Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Liberalii modifica atributiile presedintelui si introduc noi functii

Proiectul de Statut al PNL introduce o functie noua, cea de prim-vicepresedinte, dar modifica si atributiile presedintelui PNL, in sensul eliminarii dreptului acestuia de a propune candidatii pentru cate un colegiu la Camera Deputatilor si un colegiu la Senat, in circumscriptia Bucuresti.

Delegatii la Congresul Extraordinar din 20 si 21 martie vor avea de votat modificarile stabilite in Delegatia Permanenta de luni la Statutul actual al PNL, principalele modificari vizand structura si atributiile functiilor de conducere ale partidului, potrivit Newsin.

Modificarea structurilor de conducere

La nivel national, PNL are urmatoarele organisme de conducere: Congresul, Delegatia Permanenta, Consiliul National Executiv, Biroul Politic Central. Pana acum, conducerea era asigurata, in ordine, de Congres, Consiliul National, Delegatia Permanenta si Biroul Politic Central.

Atributiile vicepresedintilor si membrilor BPC, stabilite de presedintele PNL

Noul Statut are prevazute si modificari in ceea ce priveste atributiile presedintelui partidului. Astfel, presedintele partidului nu mai are dreptul, ca pana acum, sa mai propuna Delegatiei Permanente candidatii pentru cate un colegiu la Camera Deputatilor si un colegiu la Senat, in circumscriptia electorala Bucuresti pentru alegerile parlamentare. De asemenea, in noua varianta, presedintele PNL stabileste responsabilitatile pe domenii ale vicepresedintilor si membrilor Biroului Politic Central.

Viitorul Congres, dupa prezidentiale

Procedurile de organizare ale urmatorului Congres Ordinar al PNL vor demara dupa alegerile prezidentiale din anul 2009, cu cel putin 6 luni inaintea datei Congresului Ordinar, stabilita la Delegatia Permanenta de dupa alegerile prezidentiale. In primele 3 luni se vor desfasura Adunari Generale de alegeri in toate organizatiile locale, urmand ca, in termen de 3 luni de la finalizarea alegerilor in aceste organizatii, sa se organizeze Conferintele de alegeri ale tuturor filialelor teritoriale, se arata in proiectul de Statut.

Autosuspendarea din PNL, doar pentru functii publice incompatibile cu calitatea de membru al unui partid politic

Una dintre modificarile "cu tinta" din statut se refera la autosuspendare, cel vizat fiind ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Noua varianta de Statut prevede ca membrii PNL se pot autosuspenda din calitatea de membru al partidului numai in cazul ocuparii unei functii publice incompatibile cu calitatea de membru al unui partid politic conform legii si numai pe durata indeplinirii acestora. In continuare, se adauga ca membrii PNL se pot autosuspenda din functia detinuta in partid numai in cazul ocuparii unei functii publice incompatibile cu detinerea unor functii de conducere in partid, pe o perioada de maximum 4 ani.
Publicat Joi, 19 Martie 2009 - 13:45
Cuvinte cheie: pnl, liberali, partid politic | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours