Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Liberalii depun o motiune simpla pe Educatie

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a anuntat ca decizia a fost luata de conducerea PNL cu unanimitate de voturi si ca motiunea va fi depusa marti.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a precizat ca textul motiunii va fi definitivat marti si va cere revocarea unor ordine ale ministrului Educatiei, referitoare la orele de istorie scoase din programa, la orele de educatie fizica si sport, de limba straina "scoase din trunchiul comun".

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat, lunea trecuta ca, in cadrul conducerii partidului, a existat o discutie "de principiu" despre initierea unei motiuni simple pe Educatie, dar o decizie clara va fi luata intr-un viitor Birou Politic Central, potrivit Newsin.

La randul sau, deputatul PNL Alina Gorghiu a prezentat, in calitate de vicepresedinte al Comisiei pentru abuzuri, o petitie care va fi depusa de un grup de profesori de istorie din tara. "Istoria a fost stearsa pur si simplu din orarul elevilor de clasa a XII-a, la putin timp dupa ce orele de educatie fizica, dirigentie si limba straina au fost scoase din programa obligatorie. Potrivit Ordinului nr. 3310 al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, din 2 martie 2009, istoria nu se mai gaseste in aria curriculara de la invatamantul pentru ciclul superior al liceului, filiera tehnologica", a precizat ea, adaugand ca, drept urmare, in aproximativ 80% din invatamantul liceal romanesc nu se va mai studia istoria in clasa a XII-a.

Miclea: Motiunea PNL pe educatie este doar o hartuiala politica

Fostul ministru al Invatamantului Mircea Miclea sustine ca motiunea PNL pe Educatie este doar o hartuiala politica daca initiatorii ei nu argumenteaza in ce mod restructurarea programei scolare ar fi ineficienta in dezvoltarea competentelor elevilor.

"Pentru depunerea unei motiuni pe Educatie este necesar sa se fundamenteze modul in care schimbarile in programa scolara, pe care le-a initiat saptamanile trecute Ministerul Educatiei, influenteaza dezvoltarea de competente si trebuie argumentate, din acest punct de vedere, efectele nedorite asupra elevilor. Daca nu au fost prezentate aceste argumente, motiunea este doar o hartuiala politica", a explicat Miclea, care este, in prezent, presedintele Comisiei prezidentiale pentru politici educationale. 

Publicat Luni, 16 Martie 2009 - 11:38
Cuvinte cheie: motiune, educatie, PNL, damn motreanu, alina gheorghiu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours