Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

La Colonesti, primar din primul tur, la Ganeasa si Faget se organizeaza turul doi

Locuitorii din Colonesti, Olt, si-au ales, duminica, noul primar din primul tur, pe Marian Radulescu (PDL), in timp ce in localitatea Ganeasa candidatii PDL si PSD au intrat in turul II, situatie intalnita si in orasul timisean Faget.

Fostul viceprimar social-democrat al comunei Colonesti, Marian Radulescu, a fost ales duminica in functia de sef al administratiei locale din partea PDL. El a fost votat de 1.093 de cetateni dintre cei 1.449 care s-au prezentat la urne. Prezenta la urne a locuitorilor din Colonesti a fost de 68,84%, fiind cea mai mica inregistrata vreodata in comuna, potrivit Newsin.

La Ganeasa, candidatii PSD, Nicolae Preda, si PDL, Dumitru Costea, pentru fotoliul de primar al comunei, au primit 1.098 de voturi si, respectiv, 1.176 de voturi, intrand in turul II.

Alegerile locale partiale de la Colonesti si Ganeasa au scos din bugetul celor doua commune, doar pentru tiparirea buletinelor de vot si a etichetelor autocolante, conform informatiilor furnizate de subprefectul Judetului Olt, Virgil Panduru, 3.000 lei.

Postul de primar al comunei Colonesti a ramas vacant dupa ce fostul primar social-democrat, Nicolae Stan, a fost ales la finele lunii noiembrie, la scrutinul parlamentar, deputat din partea PDL.

PDL si PSD intra in turul doi pentru primaria orasului timisean Faget

Nici unul dintre candidatii pentru fotoliul de primar al orasului Faget, din judetul Timis, nu a reusit sa iasa invingator din primul tur.

Primii clasati sunt PDL-istul Marcel Avram si PSD-istul Ionel Caliman. Marcel Avram (PDL) a obtinut 42,74 la suta din sufragii, cu 1.587 de voturi, Ioan Caliman 36,6%, adica 1.359 de voturi, candidatul PNL 4,17 la suta din optiuni, respectiv 155 de voturi, Victor Birau (independent) 10,15%, adica 377 de voturi, iar 6,33% Ioan Istrat (independent) , care a adunat 235 de voturi. Primii doi se vor infrunta in urmatorul tur de scrutin programat duminica viitoare.

Peste 60% dintre alegatorii cu drept de vot din Faget s-au prezentat la urne duminica. Circumscriptia Electorala nr. 6 din Faget a anuntat ca 3.752 de alegatori dintre cei peste 6.000 cu drept de vot s-au prezentat duminica la vot.

Fagetul a ramas fara primarul ales timp de 19 ani, dupa ce Dorel Covaci a fost ales in Parlamentul Romaniei. In 2008, imediat dupa alegerea primarului social-democrat Dorel Covaci in Parlamentul Romaniei, orasul a ramas sub carma secretarului general al primariei, ca urmare a faptului ca alesii nu s-au inteles in privinta numirii unui viceprimar.

Publicat Luni, 16 Februarie 2009 - 10:55
Cuvinte cheie: Olt, Timis, alegeri, PSD, PD-L | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours