Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Intrevedere Marko - Tokes, vineri, la Targu Mures

Presedintele UDMR Marko Bela va avea vineri, la Targu Mures, o intalnire cu liderul CNMT, europarlamentarul Laszlo Tokes, dupa cum informeaza un comunicat de presa.

"Vineri, 30 ianuarie, la ora 15,00, la Casa Bernady din Targu Mures, o delegatie a UDMR, condusa de presedintele Uniunii, Bela Marko, se va intalni cu presedintele Consiliului National Maghiar din Transilvania, episcopul Laszlo Tokes, si cu alti conducatori ai CNMT", se arata in documentul citat.

Laszlo Tokes i-a transmis, in ianuarie, presedintelui Uniunii, prin intermediul unei scrisori deschise, ideea conlucrarii pentru o lista comuna de candidati ai comunitatii maghiare pentru alegerile europarlamentare. Episcopul a sustinut ca se impune reluarea discutiilor bilaterale intre organizatiile civice din jurul Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, condus de europarlamentarul maghiar, si UDMR, iar o tema buna de discutii ar putea fi scrutinul european din vara acestui an.

In replica, Marko Bela a precizat ca nu exclude o astfel de intrevedere, dar si-a aratat scepticismul fata de intentiile catre un dialog real al episcopului. La alegerile pentru PE din 2007, UDMR si Tokes nu au reusit sa ajunga la o inetelegere, astfel ca episcopul a candidat ca independent - si a castigat - iar UDMR a obtinut doua mandate, in conditiile in care ar fi putut totusi miza pe trei locuri. Intre timp, alegerile locale si cele parlamentare au demonstrat ca UCM (transformat in PCM) nu are forta necesara sa devina o alternativa viabila pentru UDMR.

Publicat Miercuri, 28 Ianuarie 2009 - 18:49
Cuvinte cheie: Marko, Bela, UDMR, Laszlo, Tokes, PCM, Parlament, European, alegeri, europarlamentare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours