Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Hotarari privind organizarea referendumului pentru autonomie, anulate de instanta

Doua hotarari locale privind organizarea referendumului pentru autonomie, ale consiliilor locale Baraolt si Bixad, au fost anulate de Tribunalul Covasna, alte cinci fiind pe rolul instantei.

Prefectul judetului Covasna, Codrin Munteanu, a prezentat, luni, intr-o conferinta de presa, situatia hotararilor adoptate de consiliile locale din judet in perioada 2008 – 2009, referitoare la organizarea referendumului in vederea consultarii cetatenilor privind modificarea limitelor teritoriale ale judetului Covasna, conform initiativei legislative Statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc.

Potrivit acestuia, hotararile din Baraolt si Bixad sunt anulate de Tribunalul Covasna, cele din Borosneu Mare, Targu-Secuiesc, Ilieni, Varghis, Micfalau sunt pe rol, iar la Ozun urmeaza a fi introdusa actiunea.

In actiunile in instanta Prefectura arata ca se incalca prevederile Legii n3./2000, privind organizarea si desfasurarea referendumului, precum si cele ale Constitutiei Romaniei, republicata.

Totodata, Prefectura mai arata ca posibilitatea organizarii unui astfel de referendum este nelegala atat sub aspectul obiectului, cat si sub aspectul modalitatii de organizare.

Conducerea Consiliului National Secuiesc (CNS) sustine ca pana in prezent mai bine de 20 de hotarari privind referendumul pentru autonomie se afla in instanta in Covasna si Harghita, dar nu consiliile locale care adopta hotararile sunt cele care incalca legea, ci Prefecturile Covasna si Harghita, care si-ar depasi atributiile. Initiatorii proiectului urmeaza sa faca recurs la Curtea de Apel Brasov. Pana acum, 24 de consilii au adoptat hotarari privind organizarea referendumului pentru autonomie, cel mai recent CL Sfantu-Gheorghe, in cursul saptamanii trecute.

Publicat Luni, 9 Februarie 2009 - 18:57
Cuvinte cheie: Covasna, referendum, autonomie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours