Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Geoana: Romania trebuie sa profite de simplificarea procedurii privind fondurile europene

Romania ar trebui sa profite de faptul ca Uniunea Europeana a decis ca comprime procedurile privind acordarea de fonduri structurale, este de parere presedintele Senatului, Mircea Geoana.

"Uniunea Europeana si-a comprimat propriile proceduri cu privire la alocarea de fonduri structurale si de coeziune. Polonezii deja au reusit sa faca acest lucru, Ungaria, de asemenea. Este momentul sa facem si noi. Pe fondul de criza, exista posibilitatea devansarii unor fonduri europene din partea terminala a perspectivei financiare pana in 2013", a spus Mircea Geoana. Acesta a dat exemplul Ungariei, care a cerut mai devreme fondurile structurale pentru sprijinirea IMM-urilor.

Presedintele Senatului a afirmat ca Romania poarta un dialog permanent cu Comisia Europeana pentru a schimba legea privind achizitiile publice, in asa fel incat ea sa duca la o mai mare eficienta in acest domeniu.

"Exista trei categorii de modificari de legislatie romaneasca si europeana care trebuie sa conduca la accelerarea si eficientizarea investitiilor publice sau cu bani europeni. (...) In mod cert este un dialog cu Bruxelles-ul pentru a fi siguri ca aceasta modificare (n.red. – modificarea legii achizitiilor publice) respecta procedurile europene", a mai spus Geoana.

Presedintele PSD sustine ca cele trei mari categorii de modificari legislative se refera la legea exproprierii in interes public, a carei modificare a adus scurtarea termenelor si plata la valoarea pietii, comprimarea procedurilor privind achizitiile publice in Romania, coordonat cu ce a facut deja, in acest domeniu, UE.

Publicat Miercuri, 4 Februarie 2009 - 17:52
Cuvinte cheie: Geoana, Romania, fonduri, europene | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours