DOSARUL ZAMBACCIAN ESTE PUBLIC PE INTERNET
Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Fostul premier Adrian Nastase ar fi primit drept mita buncare la subsolul proprietatilor sale

Nastase este cercetat in 10 dosare penale.
Nastase este cercetat in 10 dosare penale.

Toate probele stranse timp de trei ani de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au fost publicate pe pagina de internet a Camerei Deputatilor, motiv pentru care ar putea fi declarate nule, unele dintre acestea relevand faptul ca in timpul cat a fost premier, Adrian Nastase ar fi primit drept mita buncare la subsolul locuinteleor sale.

Odata ajunse publice aceste date, DNA se afla in imposibilitatea de a mai pastra confidentialitatea informatiilor din dosarul in care Nastase este cercetat pentru luare de mita, trafic de influenta si fals in inscrisuri.

Potrivit actelor oficiale ale DNA, pe numele lui Adrian Nastase exista 10 dosare penale in care se fac verificari, unele probe aratand ca fostul premier si-a dotat toate imobilele proprietate personala cu buncare.

"La subsolul imobilului, la cererea expresa a lui Adrian Nastase, a fost construit un buncar dotat cu doua incaperi. Ambele au peretii, inclusiv tavanul si pardoseala, acoperite integral cu folie de cupru, peste care au fost aplicate placaje din rigips, respectiv parchet (pe pardoseala). Buncarul este asigurat cu o usa masiva de otel si racordat la sistemul electric, de climatizare si securitate al imobilului", se arata in una dintre probele existente in dosarul DNA, confrom Realitatea TV.

In actele DNA mai apar si numele fostului primar al Sectorului 1 al Capitalei, Vasile Gherasim, dar si cel al grupului de firme UTI. DNA sustine ca Adrian Nastase ar fi pretins si primit de la fostul director general al UTI o parte din contravaloarea unor lucrari executate la trei imobile: in strada Zambaccian, la Cornu si pe strada Christian Tell. In schimbul acestor dotari, Nastase i-ar fi promis directorul UTI contracte cu Ministerul Apararii, Guvernul Romaniei, Presedintie, Parlamentul Romaniei", se mai arata in referatul DNA trimis Camerei Deputatilor.

Procurorul de caz va decide daca publicarea pe site-ul Camerei a documentelor din dosarul de urmarire penala a lui Adrian Nastase va avea consecinte negative asupra anchetei, a declarat procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, subliniind ca activitatea de urmarire penala este nepublica, confrom Newsin.

Ea a precizat ca nu cunoaste personal forma in care a fost publicat acest raport pe site-ul Camerei Deputatilor si a spus ca  Parlamentul poate raspunde de aceasta actiune. Kovesi a mai spus ca Parlamentul si-a stabilit niste proceduri in momentul in care cele doua Camere au fost investite pentru avizarea inceperii urmaririi penale a parlamentarilor. "Au fost declaratii potrivit carora nu s-a stabilit un anumit regulament pentru a solutiona aceasta cerere a procurorilor DNA. Va trebui sa stabilim daca s-a dat acest regulament, daca el a fost respectat pentru ca, de multe ori, am cerut Parlamentului sa respecte independenta procurorilor, motiv pentru care si noi trebuie sa respectam independenta in deciziile pe care le iau", a mai spus Codruta Kovesi.
 

Foto: Newsin

Publicat Sambata, 21 Iunie 2008 - 10:32
Cuvinte cheie: zambaccian, nastase, DNA, Camera Deputatilor, buncare, UTI | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours