Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Fostul deputat Kiraly Andras a obtinut al cincilea mandat de presedinte la UDMR Arad

Fostul deputat Kiraly Andras a castigat, sambata, al cincilea mandat de presedinte UDMR Arad, si a declarat ca unul dintre mesajele transmise electoratului maghiar este obtinerea autonomiei locale.

Kiraly Andras a obtinut 130 de voturi, din cele 191 exprimate, 41 de voturi au fost impotriva, iar 14 au fost declarate nule, potrivit Newsin.

Presedintele UDMR Arad este la al cincilea mandat si spus ca obiectivul filialei pe care o conduce este de a atrage cat mai multti etnici maghiari la urmatoarele alegeri.

"Unul dintre mesaje cu care noi am operat si in campania electorala este descentralizarea si autonomia locala. Este unul dintre punctele cele mai importante pe care va trebui sa le realizam si noi si noul Guvern si Parlament. Fara autonomie locala va fi foarte greu. Mesajul de autonomie al domnului Marko Bela ajunge doar in zonele unde populatia este in procent de 80 la suta de etnie maghiara. Pentru noi, o autonomie culturala ar fi o forma ideala", a declarat Kiraly Andras, care a mai precizat ca in judetul Arad locuiesc 50.000 de persoane de etnie maghiara.

Un obiectiv al UDMR Arad este finalizarea lucrarilor de extindere a Parcului Reconcilierii romano-maghiare din municipiu, unde lucrarile au fost blocate printr-o ordonanta a fostului guvern. Conform proiectului Primariei Arad, Parcul Reconcilierii urmeaza sa fie extins, pentru amenajarea unei zone ade agreement, unui muzeu in aer liber si a unui muzeu al tehnicii. Pentru extinderea Parcului, vor fi demolate mai multe cladiri, iar conform celor declarate de presedintele UDMR Arad, fondurile necesare pentru extindere au fost alocate, dar au fost blocate de fostul guvern, care e interzis consiliilor locale sa cumpere imobile pentru obiective de interes public.
Publicat Sambata, 28 Martie 2009 - 15:42
Cuvinte cheie: udmr arad, Kiraly Andras | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours