Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Episcopul Laszlo Tokes, marele absent al Congresului UDMR

Europarlamentarul Laszlo Tokes, aflat in fruntea candidatilor maghiari la alegerile pentru Parlamentul European, s-a numarat sambata printre absentii de la Congresul UDMR, unde a fost prezentata lista UDMR si CNMT, nemultumirea sa fiind desfiintarea functiei de presedinte de onoare in 2003.

Motivul absentei lui Laszlo Tokes de la Congresul UDMR ne-a fost comunicat de unul dintre apropiatii sai, fostul deputat al Uniunii Szilagyi Zsolt, care este acum vicepresedinte CNMT, formatiunea care s-a desprins din UDMR in perioada in care a fost desfiintata si functia de presedinte de onoare al Uniunii.

Dealtfel, de la eveniment a lipsit alaturi de Tokes si Szilagyi Zsolt, care acum, alaturi de Tokes candideaza pe locul patru al Listei Solidaritatii Maghiare, comuna cu UDMR. Szilagzi spune ca este vorba despre "o situatie mai delicata".  "Lui Laszlo Tokes i-a fost desfiintata functia de presedinte de onoare al UDMR in 2003 si nu ar fi fost de cuviinta ca acum sa fie prezent ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Din aceasta cauza, am convenit ca domnul Tokes sa transmita un mesaj de intampinare la Congres, printr-o scrisoare, citita de Toro Tibor", a explicat Szilagyi, potrivit Newsin.

Astfel, ultimul punct pe ordinea de zi a Congresului UDMR l-a reprezentat aprobarea listei candidatilor pentru europarlamentare. De asemenea, si campania pentru PE a celor doua formatiuni va fi una separata, existand insa o serie de evenimente comune la care vor participa atat Tokes, cat si liderii UDMR.

Desfiintarea functiei de presedinte de onoare al UDMR, care ii fusese dintotdeuna atribuita cu Laszlo Tokes, a avut loc in 2003, cand, practic, Uniunea s-a scindat, cei care fusesera pana atunci denumiti radicalii UDMR reunindu-se sub titulatura CNMT.
Publicat Sambata, 25 Aprilie 2009 - 16:50
Cuvinte cheie: Laszlo Tokes, congres, UDMR | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours