Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Emil Boc se teme de o posibila blocare a inceperii urmarii penale in cazul ministrilor parlamentari

Presedintele PD-L, Emil Boc, solicita majoritatii parlamentare PSD-PNL sa nu obstructioneze justitia prin votul in Parlament in dosarele ministrilor parlamentari Miron Mitrea si Adrian Nastase.

"Un vot al majoritatii parlamentare PSD-PNL impotriva continuarii procesului judiciar in cazurile Miron Mitrea si Adrian Nastase ar demonstra ca ne intoarcem la justitia controlata politic din perioada 2000-2004, Romania nereusind sa indeplineasca exigentele europene in materie de justitie si stat de drept", se arata intr-un comunicat de presa.

Boc invoca prevederile Constitutiei potrivit caroa nimeni nu e mai presus de lege, iar parlamentarii pot fi urmariti penal si trimisi in judecata fara a se cere in nici un fel acordul Camerei Parlamentului ai caror membri sunt, acordul fiind necesar doar in cazul perchezitiei, retinerii sau arestarii unui parlamentar.

Liderul PD-L considera ca demersul parlamentarilor de a-si vota cu de la sine putere trimiterea in fata instantei duce la decredibilizarea Parlamentului. "Din pacate, aceasta neincredere se repercuteaza si asupra justitiei romane, cu toate ca ea nu este decat o victima a deciziilor politice luate de majoritati parlamentare direct interesate sa evite pe veci confruntarea cu instanta", mai spune Boc, citat de Newsin.

Deputatii juristi vor decide, marti, daca vor recomanda plenului Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale a deputatului PSD Miron Mitrea, seful comisiei juridice, Sergiu Andon, acuzand o oarecare politizare din partea sefului DNA si sugerand ca dosarul nu ar fi unul solid.

Curtea Constitutionala a decis ca pentru inceperea urmaririi penale a fostilor sau actualilor ministri care sunt si parlamentari este nevoie si de acordul Parlamentului. In baza deciziei magistratilor, DNA a cerut acordul Camerei Deputatilor si Senatului pentru inceperea urmaririi penale in cazul deputatilor PSD Miron Mitrea, Adrian Nastase, dar si a senatorilor Paul Pacuraru (PNL) si Codrut Seres (PC).

Foto: Newsin
Publicat Duminica, 11 Mai 2008 - 14:50
Cuvinte cheie: boc, nastase, mitrea, DNA | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours