Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Deputatii PNL au obtinut, pana la urma, ravnitele locuri in fata

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu a declarat, miercuri, la finalul sedintei Comitetului liderilor, ca liberalilor li s-a dat castig de cauza in privinta asezarii in sala de plen, dar in noul aranjament grupurile din opozitie au fost despartite.

"Cred ca am reusit sa obtinem in mare parte ceea ce ne-am propus si anume sa avem grupul compact si sa fie impartite oarecum echilibrat grupurile parlamentare in partea din fata si partea din spate a salii. O singura problema se mai iveste acum, faptul ca opozitia a fost despartita, in sensul ca intr-o parte a salii ramane UDMR si in cealalta parte a salii va fi PNL. Pana la urma majoritatea aceasta foarte mare face ceea ce isi doreste, dar pentru PNL este un castig ca are grupul omogen de data asta", a declarat Nicolaescu la finalul sedintei liderilor grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor.

Nicolaescu a explicat ca grupul PNL s-a mutat in partea stanga a salii de plen, unde are trei randuri in fata si inca trei randuri mai in spate, rezervate colegilor senatori pentru sedintele comune de plen.

"Am picat de acord si asupra formulei de asezare in sala, a intrunit acordul tuturor liderilor. Am facut modificarea astfel incat ponderile dintre locurile din fata si cele din spate sa fie echilibrate la nivelul tuturor grupurilor parlamentare, in sensul cerut de PNL", a spus, la randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Liberalii au solicitat insistent, de la sfarsitul lui decembrie, sa fie realocate locurile din sala de plen a Camerei Deputatilor, pe motiv ca cele primite de PNL sunt "insuficiente si nesatisfacatoare", ultima scrisoare in acest sens fiind depusa miercuri la conducerea institutiei.

"Forta numerica le-a luat mintile!", si-a varsat oful viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, nemultumit de "discrimarea" la care este supus PNL. El a explicat ca mai multi liberali, fata de deputatii PD-L si PSD, au primit locuri in plen in partea a doua a salii, adica mai in spate. Potrivit estimarilor lui Nicolaescu, in jur de 45% dintre deputatii PNL ar sta in a doua parte a salii, in timp ce doar 18-20% dintre pedelisti si social-democrati au primit locuri in spate.

Nicolaescu a adaugat ca solicitarea a fost reluata miercuri, iar conducerea Camerei a raspuns ca va organiza o intrunire a liderilor de grup. Prima solicitare in acest sens a liberalilor a fost depusa pentru sedinta Biroului Permanent al Camerei din 22 decembrie, liderul de grup al PNL, presedintele partidului Calin Popescu Tariceanu, a depus o solicitare de realocare a locurilor din plen. "Intrucat grupul parlamentar al PNL considera ca locurile atribuite in sala de plen a Camerei Deputatilor sunt insuficiente si nesatisfacatoare, va solicitam convocarea unei sedinte a liderilor de grupuri parlamentare pentru realocarea acestor locuri", se arata in cererea PNL.

Publicat Miercuri, 28 Ianuarie 2009 - 16:16
Cuvinte cheie: PNL, locuri, Parlament | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours