Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Consiliului National Secuiesc sustine ca hotararile consiliilor locale privind referendumul sunt legale

Conducerea Consiliului National Secuiesc (CNS) sustine ca pana in prezent mai bine de 20 de hotarari privind referendumul pentru autonomie se afla in instanta in Covasna si Harghita, CNS sustinand ca prefecturile incalca legea, si nu consiliile locale care adopta hotararile pentru referendum.

"Fata de hotararile consiliilor locale, care se refera la un singur aspect al acestui proiect legislativ (proiectul legislativ privind statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc, n.r.), si anume modificarea delimitarii administrativ teritoriale a judetelor, totusi in actiunile prefectilor sunt argumente care se refera aproape in mod exclusiv la continutul proiectului de lege. Ajungem ca un proiect de lege sa fie dezbatut la Prefectura si eventual respins de instanta, cu incalcarea flagranta a art. 61 din Constitutie. Nu consiliile locale incalca Constitutia, ci prefectii judetelor Covasna si Harghita si vom vedea daca Tribunalele celor doua judete vor respecta”, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Sfantu-Gheorghe, presedintele CNS, Izsak Balazs.

Totodata, avocatul Kincses Elod a declarat ca Prefecturile au atacat hotarari legale, luate pe baza avizului Consiliului Legislativ care a obiectat, in urma cu patru ani, cand a fost inaintat Parlamentului Statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc, tocmai lipsa unei consultari a populatiei in prealabil.

Din datele prezentate de presedintele CNS, pana in prezent peste 20 de hotarari de Consiliu Local pe tema referendumului au fost atacate in instantele de judecata din Covasna si Harghita, iar deocamdata exista o sentinta de anulare a hotararii in cazul CL Bixad, pronuntata de Tribunalul Covasna. In acest caz, initiatorii proiectului urmeaza sa faca recurs la Curtea de Apel Brasov.

Pana acum 24 de consilii locale au adoptat hotarari privind organizarea referendumului pentru autonomie, cel mai recent CL Sfantu-Gheorghe, in cursul saptamanii trecute.

Publicat Joi, 5 Februarie 2009 - 18:45
Cuvinte cheie: Consiliului National Secuiesc, referendum, autonomie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours