Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

CJ Harghita a pornit demersurile pentru inregistrarea marcii "de Tinut Secuiesc"

Consiliul Judetean Harghita (CJ) a pornit demersurile pentru inregistrarea la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a brandului "de Tinut Secuiesc" (szekelyfoldi) si "secui" (szekely).

Vicepresedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan, a declarat ca in urma unei intruniri cu reprezentanta OSIM din Covasna si cu cel al Asociatiei Intreprinzatorilor Mici si Mijlocii (ASIMCOV), privind inregistrarea marcii "produs secuiesc", au aflat ca deja Consiliul Judetean Harghita a pornit demersurile privind cumpararea brandului "de Tinut Secuiesc" si "secui", care cuprind si partile de produse din aceasta zona.

"Am discutat despre posibilitatea cumpararii brandului produs secuiesc si am aflat ca au fost pornite demersurile pentru brandurile "de Tinut Secuiesc" si "secui", de catre CJ Harghita. Este foarte important ca primul pas l-a facut CJ Harghita, pentru ca deocamdata, in afara de niste promisiuni, nimic concret n-am observat din Harghita in acest sens. Nu este o tragedie (ca a inregistrat CJ Harghita marca, n.r.), ba chiar este benefic", a declarat Gazda.

PCM Covasna a lansat inca de anul trecut o campanie de promovare a produsului secuiesc care, printre altele, s-a concretizat si intr-o pagina de Internet.

Conducerea PCM Covasna dorea totodata si sa inregistreze la OSIM marca "produs secuiesc", dar, intrucat CJ Harghita a demarat inregistrarea "de Tinut Secuiesc", aceasta include si produsele, astfel ca ideea PCM nu mai poate fi aplicata deocamdata. Cele doua denumiri pentru care au inceput demersurile sunt in limba maghiara.

Civicii maghiari doresc o colaborare cu CJ Harghita si considera benefic demersul lor, cu atat mai mult cu cat inregistrarea unei marci nu este tocmai ieftina. Acum un an - doi, si fostul presedinte al CJ Covasna, Demeter Janos, inregistrase marca "Tinut Secuiesc".

Publicat Joi, 26 Februarie 2009 - 16:20
Cuvinte cheie: Tinut Secuiesc, maghiari, Covasna, Harghita | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours