Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Chiuariu: Demararea anchetarii ministrilor ar trebui hotarata de o comisie de experti independenti

Tudor Chiuariu a dat exemplu Franta, unde exista judecatori si membri ai Consiliului de Stat.
Tudor Chiuariu a dat exemplu Franta, unde exista judecatori si membri ai Consiliului de Stat.

Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, s-a aratat nemultumit de decizia Curtii Constitutionale in legatura cu avizele Parlamentului si Presedintelui din procedura de urmarire penala a ministrilor si a subliniat ca este nevoie de o comisie de experti independenti care sa ia o hotarare in acest sens.

Potrivit lui Tudor Chiuariu, aceasta masura nu va rezolva probleme existente pana acum in astfel de cazuri, relateaza Newsin.

"Intervine o decizie politica intr-o procedura judiciara. Trebuie evitate avizele Parlamentului si presedintelui", a declarat fostul ministru al Justitiei, care a adaugat ca o astfel de masura poate fi luata odata cu revizuirea Constitutiei. Chiuariu a mentionat ca este nevoie de o comisie de experti independenti care sa ia o hotarare in ceea ce priveste inceperea urmaririi penale a unui ministru si a dat ca exemplu Franta, unde exista judecatori si membri ai Consiliului de Stat.

Curtea Constitutionala a decis ca Ministerul Public-Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa ceara avizul Camerei Deputatilor sau Senatului pentru a incepe urmarirea penala a fostilor membri ai Guvernului, care in momentul sesizarii au calitatea de deputat sau senator. Totodata, este nevoie si de avizul Presedintelui pentru a cere urmarirea penala a ministrilor si a fostilor ministri, care la data sesizarii, nu au calitatea de deputat sau senator.

Adrian Nastase, Codrut Seres, Miron Mitresi Paul Pacuraru vor putea fi cercetati fara avizul Parlamentului, intrucat Presedintele Traian Basescu a cerut inceperea urmarii penale, a anuntat presedintele CCR, Ioan Vida.
Publicat Duminica, 16 Martie 2008 - 15:01
Cuvinte cheie: Tudor Chiuariu, aviz Parlament si Presedinte | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours