Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Boc: Nu poti sa fii la putere la Bucuresti si in opozitie in teritoriu

Liderul PD-L, Emil Boc, a declarat luni ca ar fi de dorit ca majoritatea PDL - PSD, formata la nivel central, sa se regaseasca si la nivel local, pentru a avea coerenta in guvernare.

"In protocolul semnat nu exista o prevedere expresa cu privire la schimbarea majoritatilor de la nivel local. Este adevarat pe de alta parte ca PD-L, pentru a avea coerenta in actul de guvernare, spune ca ceea ce avem la nivel national ar fi bine sa avem si la nivel judetean. Nu poti sa fii la putere la Bucuresti si in opozitie in teritoriu. Este punctul nostru de vedere", a declarat liderul PD-L, citat de Newsin.

El a precizat ca in cadrul coalitiei de guvernare nu s-a luat o decizie globala pana in acest moment, in sensul ca se vor schimba majoritatile de la nivel local, astfel incat sa corespunda celei de la nivel national. "A fost o decizie, sa lasam la indemana autoritatilor locale sa ia cea mai buna decizie pe care o considera necesara. In unele situatii s-a rezolvat, in altele nu s-a rezolvat. Punctul nostru de vedere este ca ar fi de dorit ca (...), daca esti casatorit, sa fii casatorit cu aceeasi persoana si in Bucuresti si in teritoriu, (...) pentru coerenta actului de guvernare", a spus Emil Boc. El a preluat astfel argumetele expuse de ministrul democrat-liberal Radu Berceanu, inainte de sedinta de luni a coalitiei.

Ideea a fost expusa, tot luni, si de secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, care a afirmat ca PSD trebuie sa-si clarifice relatiile din provincie cu PD-L, dar a admis ca exista si filiale democrat-liberale care au intarziat incheierea protocolului cu PSD. "Daca interpretarea protocolului dintre PSD si PD-L ar fi fost la fel, n-am mai fi avut nevoie de aceste discutii (...) Este dificil sa guvernezi la Bucuresti cu PD-L, iar in provincie cu PNL", a declarat Blaga pentru NewsIn, in legatura cu filialele social-democrate care mai au protocoale de colaborare cu liberalii.

Blaga a afirmat ca aceste colaborari PSD-PNL s-au inchegat dupa alegerile locale, pentru a elimina PD-L din intelegerile legate de constituirea majoritatilor din administratiile locale.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca filialele au in continuare libertatea de a alege cu cine sa faca majoritate pe plan local, sustinand ca nu este normal ca PDL sa insiste pe noi negocieri, insa a aratat ca asemenea discutii pot fi deschise.
Publicat Marti, 24 Februarie 2009 - 08:58
Cuvinte cheie: PDL, Boc, Geoana, PSD, Blaga | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours