Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Boc cere PSD refacerea majoritatilor din Consiliile Judetene si Locale

Premierul Boc va cere PSD, in cadrul Biroului Politic de Coordonare a Coalitiei, refacerea majoritatilor din administratia locala astfel incat protocoalele de colaborare dintre PSD si PD-L la nivelul judetelor sa fie cu adevarat functionale, au declarat surse democrat-liberale.

In cadrul sedintei Biroului Permanent National al PD-L desfasurat luni, mai multi lideri de organizatii judetene au cerut conducerii centrale sa negocieze cu social-democratii constiuirea de noi majoritati in consiliile judetene si locale, sustin surse democrat-liberale. Cererea lor se bazeaza pe faptul ca, dupa alegerile locale din vara anului 2008, la nivelul multor judete, PSD si PNL au decis sa colaboreze astfel incat sa-si sustina reciproc proiectele din administratia locala.

"Este o situatie cam ciudata. Exista anumite intelegeri la nivel local, iar acum trebuie sa incheiem in fiecare judet un protocol de colaborare cu PSD. Unii colegi au ridicat aceasta problema in Biroul Permanent, iar presedintele Emil Boc a spus ca va aborda acest subiect in cadrul Biroului Politic de Coordonare a Coalitiei", a declarat un pedelist. De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care mai intarzie finalizarea procesului de intocmire a acordurilor dintre PSD si PD-L in anumite judete, insa conducerea centrala spera ca, in cursul acestei saptamani, procesul sa fie incheiat.

Liderii PD-L spera sa se stranga legaturile cu PSD si la nivel local, existand temerea ca intelegerile pe care le au social-democratii cu liberalii in anumite filiale ar putea influenta punerea in aplicare a programului de guvernare. Insa chestiunea urmeaza sa fie transata tot la nivel central, intre liderii celor doua partide de guvernamant. "Domnul Boc va supune acest subiect in cadrul BCCC, iar decizia va fi una exclusiv politica, la nivelul conducerilor celor doua partide", au declarat sursele citate.

Publicat Luni, 26 Ianuarie 2009 - 18:53
Cuvinte cheie: Boc, Geoana, PSD, PD-L, Coalitie, majoritate, consiliu, local, judetean | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours