Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

BEC a decis oprirea numararii buletinelor nule din Bucuresti dupa o contestatie PC

In Bucuresti, voturile valide in ceea ce priveste primaria generala sunt in numar de 545.170.
In Bucuresti, voturile valide in ceea ce priveste primaria generala sunt in numar de 545.170.

Biroul Electoral Muncipal a oprit numararea voturilor nule in urma unei decizii BEC in acest sens si a validat procesul verbal final privind rezultatul alegerilor in Bucuresti, document care urmeaza sa fie inaintat Biroului Electoral Central.

"Dupa hotararea BEC, in sedinta de astazi BEM a hotarat cu majoritate de voturi ca procedura de numarare si verificare a voturilor declarate nule se opreste in acest moment si ca, daca va fi cazul pe viitor sa existe hotarari pronuntate, executabile, care dispun astfel de verificari vom proceda in consecinta", a declarat miercuri presedintele BEM Ileana Danaila, citata de Newsin. Ea mentionat ca BEM este obligat sa aplice legea, avand in vedere ca este subordonat deciziilor BEC.

In consecinta, procesul verbal intocmit dupa centralizarea tuturor celor 1.181 de sectii de votare din Capitala va fi inaintat BEC, desi acesta nu a fost semnat de toti membrii BEM. Astfel, reprezentantii PSD, PNG si a PNDC au refuzat sa semneze procesul verbal, reprezentantul PNL nu a semnat, mentionand ca acest document nu reflecta votul cetatenilor, iar reprezenatntul PD-L a semnat, adaugand insa obiectii. Lipsa vreunei semnaturi nu afecteaza insa valabilitatea procesului verbal, iar presedintele trebuie sa insereze in continutul procesului verbal motivul pentru care nu au fost cuprinse toate semnaturile.

In urma centralizarii finalizate si validate, candidatul independent Sorin Oprescu a obtinut 164.219 voturi, democrat-liberalul Vasile Blaga 161.165 voturi, social-democratul Cristian Diaconescu 67.251 voturi si liberalul Ludovic Orban 64.636. Voturile valide in ceea ce priveste primaria generala sunt in numar de 545.170.
In urma centralizarii voturilor pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti, PD-L a obtinut 24 de mandate de consilieri, PSD 16 mandate, PNL 8, PNG-CD 4, iar PRM 3 mandate de consilier.

In ceea ce priveste primariile de sector, in sectorul 3, unde democrat-liberalul Liviu Negoita a castigat din primul tur, si in sectorul 2, unde social-democratul Nicolai Ontanu a fost validat pentru un nou mandat, obtinand peste 50% din voturi, nu se va mai organiza al doilea tur de scrutin.

BEC a decis sistarea renumararii voturilor nule la Bucuresti, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Biroului, Marian Muhulet, institutia admitand astfel contestatia formulata de PC la o decizie in acest sens a BEM Bucuresti.

"Nu exista fundament legal pentru renumerarea voturilor nule de catre membrii BEM", a precizat miercuri purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet. El a explicat ca institutia pe care o reprezinta a admis astfel o contestatie formulata de PC la o decizie BEM de renumarare a voturilor din sectiile bucurestene. Hotararea BEM prin care s-a reluat acest proces fusese data anterior, in baza unei contestatii PNTCD admise, a mai aratat Muhulet.

Foto: Newsin
Publicat Joi, 5 Iunie 2008 - 08:03
Cuvinte cheie: alegeri, BEM, BEC, voturi nule | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours