Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu crede ca in Romania nu exista inca o buna guvernare

Seful statului atrage atentia asupra deficitului din domeniul capacitatii administrative.
Seful statului atrage atentia asupra deficitului din domeniul capacitatii administrative.

Presedintele Traian Basescu a precizat ca in Romania nu exista inca o buna guvernare, atragand totodata atentia asupra catorva probleme majore ale tarii, cum ar fi deficitul in domeniul capacitatii administrative, incapacitatea de a absorbi fonduri UE sau lipsa de coerenta a politicilor de macrostabilizare.

Traian Basescu a amintit, cu ocazia lansarii proiectului "Revizuirea Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila", ca Romania este plasata intre tarile cu un nivel ridicat de coruptie, un indicator pentru faptul ca "inca nu avem o buna guvernare". "Sa recunoastem ca asigurarea coerentei politicilor publice in Romania reflecta inca, in principal, o atitudine mai degraba de raspuns la impulsurile de programare venite din afara - Uniunea Europeana, Banca Mondiala, FMI", a spus seful statului, adaugand ca Romania are nevoie de un sistem propriu de planificare si programare care sa integreze coerent semnalele externe.

In ceea ce priveste rolul statului in economie, Basescu crede ca acesta trebuie sa fie limitat la interventia in cazurile de esec al pietei. "Inca functionam cu piete distorsionate. Nu vom putea sa gestionam eficient resursele naturale si mediul daca nu vom avea piete functionale", a afirmat seful statului.

Basescu a atras atentia asupra faptului ca Romania a intrat in Uniunea Europeana cu mari decalaje fata de alte state in diferite domenii si ca Strategia de Dezvoltare Durabila trebuie sa ofere cadrul strategic pentru implementarea Strategiei Lisabona, ale carei obiective sunt cresterea economica si crearea de locuri de munca. "In Romania, urmeaza o perioada de 15-20 de ani in care eforturile guvernelor trebuie sa vizeze modernizarea structurii economice si imbunatatirea substantiala a indicatorilor de performanta", a mai spus presedintele Basescu.

Foto: Newsin
Publicat Marti, 22 Ianuarie 2008 - 12:18
Cuvinte cheie: Basescu, UE, Banca Mondiala, FMI, Strategia de Dezvoltare Durabila | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours