Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Autonomie culturala, oferta electorala a lui Basescu pentru UDMR

Presedintele Traian Basescu a declarat, la Congresul UDMR, ca este nevoie ca Legea autonomiei culturale sa treaca cat mai repede prin Parlament, dar atentionand ca abordarile care exced Constitutia nu pot fi acceptate, refindu-se la autonomia teritoriala. 

Presedintele Traian Basescu a spus ca trebuie adoptata urgent in Parlament autonomia culturala, fara sa precizeze pozitia sa fata de textul initial al legii, in redactarea UDMR.

"Cred ca minoritatea maghiara a stiut sa-si ceara dreptul la pastrarea valorilor culturale ale etniei si, asa cum discutam cu cativa ani in urma, la formarea Guvernului Tariceanu ", a sustinut Basescu, aratand ca toate minoritatile etnice trebuie sa aiba dreptul sa-si pastreze si sa-si manifeste identitatea culturala.

Basescu a aratat ca, in Harghita si Covasna a contatat o evolutie negativa a tinerei generatii, majoritatea copiilor ajung la varsta scolarizarii fara sa cunoasca limba romana, ceea ce in priveaza de sanse. 

Basescu a subliniat si nivelul redus de investitii din aceasta zona, sustinand ca trebuie gasita o formula pentru sprijinul firmelor care doresc sa aduca bani in cele doua judete, indiferent daca este vorba de firme unguresti sau altele.
Publicat Sambata, 25 Aprilie 2009 - 13:27
Cuvinte cheie: maghiari, congres, cluj, basescu, autonomie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours