Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Anastase promite PNL rediscutarea alocarii scaunelor

Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat luni ca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a promis rediscutarea modului in care au fost distribuite locurile din sala de plen grupurilor parlamentare, intr-o intalnire a liderilor ce va avea loc miercuri, la ora 12.00.

"Am primit promisiunea din partea doamnei Roberta Anastase astazi, ca miercuri la ora 12 se va face un comitet al liderilor de grup, impreuna cu presedintele Camerei, astfel incat sa discutam aceasta problema. Si eu sper sa se ajunga la o solutie inteleapta" a spus Nicolaescu.

Potrivit acestuia, obtinerea de catre grupul PNL a unui rand de scaune in plus in fata salii de plen a Camerei ar putea fi o solutie care sa multumeasca deputatii PNL, insa a precizat ca mai exista si alte variante. "Este bine ca se doreste in sfirsit discutarea problemei", a spus Nicolaescu.

Deputatul liberal a criticat faptul ca grupului parlamentar PNL i-au fost alocate 55% din locuri in partea de jos a salii, restul de 45% fiind distruite in partea din fata, "dar nici acelea grupate, ci impartite pe vreo sase- sapte randuri".

"Celelalte grupuri parlamentare, si ma refer in special la cei de la PDL si PSD, au 18% locuri in partea din spate a salii si 82% in partea din fata. Este clar ca nu este corect, este o discriminare si noi vrem ca grupul parlamentarilor liberali sa fie si el omogen, sa fie uniar, sa lucreze impreuna, sa stie cum sa-si ia atitudinile politice, mai ales ca circa 60% din deputatii PNL sunt noi si au nevoie, cel putin in prima sesiune, sa fie sprijiniti de ceilalti colegi, sa-si duca o viata corecta din punct de vedere parlamentar", a mai spus Nicolaescu.

Liberalii au solicitat insistent, de la sfarsitul lui decembrie, sa fie realocate locurile din sala de plen a Camerei Deputatilor, pe motiv ca cele primite de PNL sunt "insuficiente si nesatisfacatoare", ultima scrisoare in acest sens fiind depusa miercurea trecuta la conducerea institutiei.

Prima solicitare in acest sens a liberalilor a fost depusa pentru sedinta Biroului Permanent al Camerei din 22 decembrie, liderul de grup al PNL, presedintele partidului Calin Popescu Tariceanu, a depus o solicitare de realocare a locurilor din plen. "Intrucat grupul parlamentar al PNL considera ca locurile atribuite in sala de plen a Camerei Deputatilor sunt insuficiente si nesatisfacatoare, va solicitam convocarea unei sedinte a liderilor de grupuri parlamentare pentru realocarea acestor locuri", se arata in cererea PNL.

Publicat Luni, 26 Ianuarie 2009 - 18:14
Cuvinte cheie: PNL, locuri, Parlament | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours