Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

13 deputati au votat, pe articole, legea de majorare a pensiilor initiata de PSD

13 parlamentari au aprobat pe articole Legea pensiilor. Foto: Newsin
13 parlamentari au aprobat pe articole Legea pensiilor. Foto: Newsin

Deputatii au aprobat, joi, pe articole, propunerea legislativa a PSD referitor la majorarea pensiilor, in baza acordului politic la care s-a ajuns in cadrul comisiei de Munca care prevede o crestere a pensiilor cu 37,5%, incepand de anul viitor.

Legea privind majorarea pensiilor a PSD a fost aprobata de plen, pe articole, cu doar 13 deputati prezenti in sala de sedinte. Regulamentul spune ca pentru dezbatere si adoptarea a unei legi pe articole a unei legi nu este nevoie de un anumit cvorum.

Proiectul va fi aprobat in sesiunea de vot final, programata pentru ora pranzului. Cei 13 deputati au aprobat si proiectul prin care abiliteaza Guvernul sa emita ordonante de urgenta pe perioada vacantei parlamentare, relateaza Newsin, acesta reprezentand un punct de santaj al PSD la adresa Cabinetului Tariceanu. Astfel, social-democratii au amenintat saptamana trecuta ca vor depune o motiune de cenzura si vor bloca dreptul Executivului de a emite ordonante daca legea pensiilor nu este adoptata de Camera Deputatilor.

Deputatii au dezbatut, miercuri, propunerea legislativa a PSD pentru majorarea pensiilor si au ajuns la un compromis cu reprezentantii Guvernului, acceptand majorarea punctului de pensie, de la 1 ianuarie, la 37,5% din salariul mediu brut pe economie, de la 31% in prezent. In proiectul initiat de PSD, majorarea era stabilita la 45% din salariul mediu brut.

Prezent la dezbatere, ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a anuntat ca pensiile vor ajunge incepand cu 1 ianuarie la 568 lei, fata de 396 de lei, cat este in prezent, iar in 2009, ministrul a preconizat o valoare a pensiilor de 747 de lei.
Publicat Joi, 28 Iunie 2007 - 16:24
Cuvinte cheie: legea pensiilor, PSD | Afisari: 65,535
Comentarii (2)
MN, Baia Mare (Duminica, 8 Iulie 2007 - 01:47)
Prima nelamurire:
Legea a fost votata de 210 deputati asa cum se precizeaza la inceputul articolului sau de 14 deputati asa cum se specifica mai jos in acelasi articol ?
A doua nelamurire:
Daca actualmnte punctul de pensie reprezinta 31% din salariul mediu brut pe economie, asa cum se precizeaza in articol, iar valoarea actuala a punctului de pensie este de 396 lei, cum spune Dl Ministru al muncii Paul Pacuraru, inseamna ca salariul mediu brut pe economie la ora actuala este de 1277 lei iar o majorare a punctuli de pensie la 37.5% din salariul mediu brut pe economie rezulta o valoare a punctului de pensie de 479 lei si nicidecum 568 lei asa cum a anuntat Dl Ministru
FrontNews, Bucuresti (Luni, 9 Iulie 2007 - 07:58)
Articolul are un update. Cel initial anunta ca deputatii au adoptat pe articole, prima faza prin care trece orice lege in Camera Deputatilor, urmand ca legea sa fie supusa votului general pentru validare.

Cat despre valoarea punctului de pensie sau a pensiei cifrele sunt doar indicatori generali, intrucat majorarile se fac in etape si metodologia de calcul inca nu a fost elaborata.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours