Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

UNJR: Parlamentul a esuat in rolul de autoritate legiuitoare

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania constata, "cu ingrijorare", ca Parlamentul Romaniei a esuat in a-si indeplini rolul de “unica autoritate legiuitoare” a tarii si cere ferm clasei politice sa contribuie la realizarea cerintelor mecanismului de cooperare si verificare.

"Urmare a Raportului intermediar al Comisiei Europene dat publicitatii ieri, 12 februarie 2009, reamintim ca reforma in justitie si lupta anticoruptie nu reprezinta doar capital politic pentru campania electorala si subiecte de declaratii demagogice, ci probleme reale ale sistemului judiciar ce pun in pericol insasi existenta statului de drept", arata UNJR intr-un comunicat remis vineri.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania arata ca adoptarea urgenta a celor patru coduri (civil, de procedura civila, penal si de procedura penala) reprezinta o necesitate "nu doar pentru ca o cere Uniunea Europeana", ci pentru ca sunt instrumentele fara de care justitia romana nu este performanta.

"Lipsa acestor coduri si modificarile succesive ale normelor de competenta in solutionarea cauzelor au condus, timp de 19 ani, la un sistem incoerent, imprevizibil si ineficient, precum si la un relativ blocaj al activitatii instantelor de judecata", precizeaza UNJR, in comunicat.

De asemenea, UNJR arata ca sistemul judiciar din Romania nu-si permite sa astepte un rezultat efectiv al unor noi dezbateri in Parlament, fiind necesar sa se gaseasca "o solutie urgenta" pentru adoptarea acestora.

"Suntem convinsi ca, prin implicarea reala a magistratilor, Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii, practicienilor si teoreticienilor dreptului, precum si a clasei politice, acest lucru poate fi realizat", conchide Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania.

Publicat Vineri, 13 Februarie 2009 - 14:41
Cuvinte cheie: UNJR, Parlament, Justitie, Coduri | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours