Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sulfina Barbu propune o noua lege a Rezervatiei Delta Dunarii

Presedintele Comisiei de administratie, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic a Camerei Deputatilor, Sulfina Barbu (PD-L), a depus o propunere legislativa care ar urma sa impuna reguli mai stricte de exploatare a resurselor din Delta Dunarii, concomitent cu sanctiuni mai aspre.

Fostul ministru al Mediului sustine ca actuala lege referitoare la Rezervatia Delta Dunarii, adoptata in 1993, nu mai corespunde cerintelor si nu este corelata cu legislatia recenta in ceea ce priveste mediul. "Am largit aria contraventiilor, am marit amenzile, am clarificat situatia patrimoniului Administratiei rezervatiei si am instituit pentru localnici dreptul de exclusivitate la valorificarea resurselor naturale regenerabile", afirma Barbu in comunicatul dat publicitatii luni.

Proiectul sau prevede crearea unui Consiliu Stiintific si a unui Consiliu Consultativ de Administrare, foruri ce vor trebui consultate in deciziile cu impact asupra patrimoniului natural al Deltei Dunarii. Localnicii vor avea drept de exclusivitate la exploatarea resurselor naturale regenerabile, iar persoanele fizice si juridice care beneficiaza de serviciile specifice desfasurate in perimetrul rezervatiei o vor face doar pe baza unui sistem clar de tarife.

O serie de fapte care acum intra in categoria contraventiilor ar putea sa devina infractiuni, iar cuantumul amenzilor pentru contraventii urmeaza sa creasca. De asemenea, Barbu intentioneaza ca, prin proiectul sau, sa fie clarificata si situatia patrimoniului Rezervatiei.

"Sunt masuri care trebuiesc adoptate si aplicate cat mai repede si de aceea am solicitat dezbaterea in regim de urgenta. Vreau o lege completa si stabila. Voi avea si intalniri pentru prezentarea initiativei, pentru a cuprinde si punctele de vedere ale celor interesati", a afirmat Sulfina Barbu.
Publicat Marti, 14 Aprilie 2009 - 08:48
Cuvinte cheie: delata dunarii, lege, sulfina barbu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours