Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Senatul si Camera Deputatilor a aprobat componenta a trei comisii comune

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a votat constituirea a trei comisii parlamentare comune ale celor doua Camere, precum si componenta nominala a acestora.

Prima comisie permanenta comuna a Camerei si Senatului este Comisia pentru Afaceri Europene, care are 35 de membri, 23 de deputati si 12 senatori. In componenta acesteia, conform algoritmului politic, au intrat 12 parlamentari PD-L, 12 ai PSD, sapte liberali, trei udemeristi si un reprezentant al grupului minoritatilor nationale altele decat cea maghiara. Componenta a fost aprobata cu 428 de voturi pentru, unul contra si o abtinere.

A doua comisie este cea pentru Statutul deputatilor si senatorilor constituta din 12 membri, sapte deputati si cinci senatori. PSD SI PD-L au cate patru locuri, PNL doua, UDMR unul, iar minoritatile unul. Componenta a fost aprobata in unanimitate.

Tot in unanimitate a fost aprobata si Comisia pentru Relatia cu UNESCO. Aceasta va fi formata din 16 deputati si cinci senatori. Pedelistii au opt locuri, pesedistii au sapte. Alaturi de membri ai majoritatii, in comisie au fost inclusi patrui liberali, un udemerist si un reprezentant al minoritatilor.

Conducerile celor trei comisii urmeaza sa fie alese in prima lor sedinta.

Publicat Marti, 17 Februarie 2009 - 16:10
Cuvinte cheie: Parlament, comisii, comune | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours