Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Senatul si-a redus bugetul

Biroul Permanent al Senatului a aprobat, marti, o scadere suplimentara a bugetului de peste doua milioane de lei, proiectul care va fi supus miercuri aprobarii plenului prevazand un buget de 120.582.000 de lei.

Initial, bugetul aprobat in octombrie 2008 de catre Senat prevedea un buget de 146 de milioane, pentru ca varianta discutata in Biroul Permanent de luni sa prevada doar 123 de milioane. Marti, conducerea Senatului s-a intrunit din nou pentru a identifica alte modalitati de a reduce cheltuielile senatorilor pentru anul 2009.

"Ultimele reduceri se refera la cheltuielile de personal prin reducerea numarului de colaboratori cu 50%, eliminarea indemnizatiei pentru participarea la comisiile de examinare pentru concursuri si disciplina, precum si reducerea cu 7,2% a fondurilor alocate deplasarilor in strainatate", a anuntat Ioan Chelaru (PSD), chestor al Senatului.

In ceea ce priveste deplasarile in strainatate, acestea vor fi aprobate doar daca vor aduce un castig cert activitatii parlamentare sau daca sunt legate de prezenta Romaniei la organizatiile internationale. "S-a incercat sa nu se lase nicio portita pentru cheltuieli inutile", a adaugat Chelaru.

Dan Vasiliu, secretarul general al Senatului, a precizat ca in 2009 nu vor mai fi achizitionate automobile, aparate de aer conditionat, iar volumul achizitiilor de mobilier va fi redus la jumatate comparativ cu anul 2008. Totusi este necesar mobilier pentru doua noi comisii, cea pentru Regulament si cea pentru Afaceri Europene.

Proiectul luat luni in discutie de catre conducerea Senatului prevedea un buget de 122.962.000 de lei fata de suma de 146.439.000 de lei, prevazuta in Hotararea Senatului 62 adoptata in octombrie 2008. Bugetul pe 2009 va fi mai redus si fata de bugetul pe 2008 care prevedea o suma de peste 128 de milioane.

La capitolul cheltuielilor de personal, fondurile alocate au scazut de la 92 de milioane de lei la 87 de milioane, suma ce ramane totusi superioara celei de 81 de milioane, care era inclusa in bugetul pe 2008. O modalitate de reducere a acestor cheltuieli a fost eliminarea acordarii tichetelor de masa, introduse prin bugetul votat in octombrie anul trecut.

La capitolul bunuri si servicii, cheltuielile vor fi reduse cu 10 milioane de lei, de la 33 de milioane la 23 de milioane. In cadrul acestei categorii, suma alocata deplasarilor in strainatate a scazut in raport cu bugetul din octombrie 2008, unde era de 4 milioane, la 3.600.000 de lei. Totusi, fondurile alocate in acest sens raman sensibil mai mari in comparatie cu suma din 2008, de numai 2 milioane. De asemenea, este mentinuta suma initiala pusa la dispozitia presedintelui Senatului, de 250.000 lei , in crestere cu 30.000 lei fata de 2008.

La capitolul cheltuielilor de capital, avem o reducere severa de buget, de la 18,2 milioane la 10,2 milioane de lei. De exemplu, banii alocati achizitionarii de masini, echipamente si mijloace de transport s-au redus de la 4,3 milioane la 1,3 milioane de lei, o reducere drastica intalnindu-se si in cazul fondului rezervat achizitionarii de mobilier si birotica.

Pe de alta parte, cresc sumele alocate pentru reparatii curente de la 1,4 milioane in 2008 la 2 milioane de lei in 2009, cresterea datorandu-se in special cheltuielilor legate de repararea si reconditionarea lifturilor.

In concluzie, fata de bugetul pentru 2009 aprobat in octombrie 2008, noua proiectie bugetara prevede o reducere de 16%. Aceasta a fost obtinuta printr-o reducere cu 5,55% a cheltuielilor de personal prin blocarea procesului de ocupare a unor posturi vacante, o micsorare cu 30,44% a cheltuielilor cu bunuri si servicii, precum si cu 44% a fondurilor alocate pentru achizitionarea de mijloace fixe, investitii sau constructii.

Publicat Marti, 3 Februarie 2009 - 18:15
Cuvinte cheie: Senat, buget, reducere | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours