Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Senatul, obligat sa renunte la investitii din cauza reducerilor de buget

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a declarat marti ca institutia este in situatia de a nu putea onora contractele incheiate pentru lucrarile de investitii din cauza reducerii bugetului, pe care a caracterizat-o drept "inechitabila".

Potrivit lui Chelaru, sambata, in comisiile reunite de buget-finante, bugetul Senatului a mai fost redus, ajungandu-se la suma de 114.062.000 RON, situatie care face imposibila desfasurarea activitatii Senatului in special pe investitii.

"Dintr-o suma de 67 de miliarde (lei vechi, n.r.) care era prevazuta, la investitii au ramas 17 miliarde. Suntem in derulare cu o serie de investitii care inseamna subsoluri, lifturi, biblioteca si alte spatii. Avem contracte in derulare, bazandu-ne pe un buget pe care il aprobasem in luna noiembrie si suntem in postura extrem de delicata ca multe din aceste contracte in acest an sa nu le putem achita", a declarat senatorul PSD, la finalul sedintei Biroului Permanent al Senatului.

Ioan Chelaru a mai spus ca i se pare inechitabila reducerea de buget a Senatului, in conditiile in care aceeasi reducere a fost aplicata si Camerei Deputatilor, dar la un buget de trei ori mai mare.

"Suntem de acord ca au fost necesare niste sume pentru bugetul ministerului Educatiei, dar noua, aici la Senat, ni s-a facut o mare inechitate pentru ca, spre deosebire de bugetul Camerei Deputatilor, care are un buget de trei ori mai mare, reducerea s-a facut in aceeasi proportie. Fiecare Camera a renuntat la 100 de miliarde lei (vechi) in conditiile in care noi am facut bugetul sub 5% fata de anul trecut, iar Camera a crescut bugetul cu 22%. Este o mare inechitate", a aratat el.

Chestorul Senatului spune ca institutia se asteapta la o rectificare bugetara, dar numai in situatia ameliorarii economice. "Speram ca evolutia economica a Romaniei cel putin in primul semestru va fi favorabila si vom beneficia eventual de o rectificare bugetara, care sa ne ajute si pe noi, aici la Senat, sa ne putem desfasura activitatea pe investitii, macar la limita existentei", a conchis el.

Totodata, Chelaru a mai precizat ca s-a decis la nivelul conducerii Senatului ca numai in situatii absolut necesare deplasarile in strainatate sa fie efectuate, si numai la organismele unde e obligatorie prezenta delegatiei Romaniei. El a mai spus ca senatorii nu au primit fonduri in plus pentru transport si ca acele cote kilometri nu au fost modificate. "Am inceput sa simtim din plin consecintele crizei", a mai spus Chelaru.

Cercetarea va primi in plus in acest an 620 milioane lei, din care 300 milioane lei de la bugetul de stat si 320 milioane lei din credite angajate de stat.

"Bugetul Cercetarii va fi in acest an de 1,776 miliarde lei, dupa ce la cei 1,136 miliarde lei primiti initial in proiectul de buget s-au adaugat 20 milioane lei din bugetul Camerei si al Senatului si alti 620 milioane lei din bugetul de stat, precum si credite ce urmeaza a fi angajate in acest an", a declarat pentru NewsIn, Ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu.

Publicat Marti, 17 Februarie 2009 - 16:11
Cuvinte cheie: Senat, investitii, buget | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours