Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Senatul a adoptat OUG privind reabilitarea termica a blocurilor

Plenul Senatului a adoptat doua ordonante de urgenta ale Guvernului, fara sa aduca amendamente proiectului de reabilitare termica a locuintelor si nici celui de acordare a unui imprumut CNADNR, in scopul refinantarii imprumutului acordat de trezoreria statului in anul 2004.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului privind cresterea performantei energetice pentru incalzire la blocurile de locuinte se refera la reglementarea lucrarilor de interventie pentru izolarea termica a blocurilor de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990.

Prin aceasta ordonanta, finantarea executarii lucrarilor de interventie pentru izolarea termica a blocurilor de locuinte se asigura in raport de 50% din alocatii de la bugetul de stat, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei. 30% din fonduri sunt aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale ori se obtin din alte surse legal constituite, iar 20% provin din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari si/sau din alte surse legal constituite.

Potrivit proiectului, se vor izola termic peretii exteriori ai blocurilor de locuinte, se vor inlocui ferestrele si usile exterioare si se va asigura termo-hidroizolarea terasei ori a planseului peste ultimul nivel.

Proiectul a fost adoptat cu 73 de voturi pentru, cinci impotriva si doua abtineri, iar Senatul este prima camera sesizata.

Un alt proiect adoptat in sedinta de miercuri si propus de Guvern este Ordonanta de urgenta care stipuleaza ca, in scopul refinantarii imprumutului acordat din trezoreria statului privind finantarea deficitului Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. pe anul 2003 se acorda CNADNR un imprumut in suma de 190 de milioane de lei din veniturile din privatizare inregistrate in contul curent general al trezoreriei statului.

Imprumutul se acorda in luna martie 2009, pe o perioada de doi ani, din care primul an de gratie, cu o rata a dobanzii situata la nivelul ratei de politica monetara practicata de BNR, la care se adauga patru procente.

Rambursarea imprumutului se efectuteaza incepand cu luna martie 2010, in patru transe trimestriale egale.
Publicat Miercuri, 1 Aprilie 2009 - 12:46
Cuvinte cheie: reabilitare termica, senat | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours