Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Senatorii juristi trimit din nou in plen ordonanta pasapoartelor biometrice

Comisia juridica a Senatului a decis marti sa trimita din nou in plen ordonanta referitoare la introducerea pasapoartelor biometrice, insa raportul suplimentar nu contine amendamente in plus fata de primul.

Reprezentantii ministerului de Interne au venit la sedinta comisiei Senatului cu mape continand documentatie si specimene ale pasapoartelor biometrice. "Cifra 666 nu exista in pasaport, nu exista nici cod de bare, iar mediul de stocare contine elemente de securizare precum imaginea faciala si impresiunea digitala a doua degete pereche", a explicat Aurel Vasile Sime, seful Directiei Generale de Pasapoarte, care a adaugat ca termenul de pasaport digital e imprecis, fiind vorba mai degraba de pasapoarte electronice. "Sunt unele din cele mai sigure pasapoarte electronice din lume", a mai spus Sime, potrivit Newsin.

Explicatiile acestuia nu i-au convins pe unii senatori. "Un pasaport normal costa 96 de RON, acesta va costa 266 de RON. In conditiile in care in Romania sunt noua milioane de posesori de pasapoarte, aceasta afacere se ridica la 2,4 miliarde de RON. Romania este cea mai saraca tara din UE, de ce avem noi nevoie de cea mai avansata forma de pasapoarte?", s-a intrebat senatorul PDL Iulian Urban. In acelasi ton a vorbit si pesedistul Dan Sova, care s-a intrebat la ce este buna atata tehnologie in conditiile in care, in colegiul sau, oamenii merg si acum in carul cu boi. Urban a propus si un amendament ca persoanele care din motive de libertate religioasa sau de constiinta refuza pasaportul biometric sa poata solicita eliberarea unui pasaport temporar, insa a fost respins pe argumentul ca exista deja posibilitatea refuzului pasaportului biometric.

Publicat Marti, 3 Martie 2009 - 17:32
Cuvinte cheie: pasapoarte biometrice, Parlament | Afisari: 65,535
Comentarii (1)
Anca Popescu, Bucuresti (Joi, 12 Martie 2009 - 19:39)
Cat de imbecil poti sa fii ca sa spui ca un pasaport digital poate sa fie "unul din cele mai sigure din lume" si sa aduci drept argument si faptul ca nu are nicaieri 666, "cifra" 666 !!!! Orice ziarist cinstit de pe pamantul asta care a vrut sa afle cat de sigure sunt a demonstrat despre ce este vorba. Natangul asta se tavaleste pe jos de prost vorbind de libertatea unui intreg popor ! Cine pune asemenea prosti in functii de conducere ? Cine, Doamne, cine ???

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours