Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Senatorii au dezbatut problema cifrei "666" din pasapoartele electronice

Plenul Senatului a decis cu 72 de voturi "pentru", trei "impotriva", retrimiterea la Comisia juridica a OUG privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, dar dezbaterea a generat discutii aprinse despre pasapoartele biometrice.

Social-democratul Titus Corlatean a ridicat problema datelor biometrice incluse in cip-ul pasaportului si a cerut explicatii despre posibilitatea ca "faimosul numar de inseriere care a starnit emotie" sa poata fi eliminat.

Alti senatori au ridicat problema "puternicului" curent de opinie al unor reprezentanti ai opiniei publice si ai cultelor religioase impotriva cifrei "666". "Pe o problema atat de sensibila secretarul de stat ar trebui sa fie mai bine pregatit", a precizat senatorul PNL Emilian Francu, vazand ca reprezentantul Guvernului nu are nici o informatie despre "cifra malefica". "Cred ca ne grabim foarte mult cu adoptarea acestui act normativ", a completat el, sustinand ca "apar probleme serioase" privind "acea cifra cu posibile efecte malefice".

Senatorul PNL Mircea Diaconu a tinut sa-i informeze pe colegii sai ca a avut ani de zile numarul de telefon 6663366. "Si iata-ma: intreg, sanatos!", a adaugat el, vehement impotriva "ridicolului" luarii in calcul a unor superstitii in elaborarea proiectelor de lege. In schimb, a ridicat o alta problema - "cine mai face inca o afacere buna cu statul?", sugerand ca discutiile ar trebui sa fie centrate pe gasirea unor eventuale persoane "interesate" de a prinde un bun contract cu statul pentru emiterea unor noi pasapoarte, potrivit Newsin.

Punctul de vedere al lui Diaconu a fost salutat de senatorul PSD Miron Mitrea. "Povestea cu afacerile ramane o intrebare...", a afirmat el, sustinand ca nu a fost convins de dezbateri ca proiectul trebuie adoptat, ci dimpotriva, deoarece nu se justifica graba adoptarii actului normativ.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a ridicat problema securitatii datelor stocate. El a exprimat temerea ca in Romania nu exista un sistem bine pus la punct de protejare a datelor biometrice stocate pentru pasapoarte si care pot intra in posesia unor retele infractionale si, astfel, folosite impotriva cetatenilor de buna credinta. "Nu stiu daca la nivelul Romaniei suntem pregatiti pentru protejarea datelor", a subliniat senatorul UDMR.

Din partea MAI, s-au adus precizari senatorilor ca pasaportul biometric include imaginea faciala si impresiunea digitala. Marica Morosan, sefa Directiei de pasapoarte, a tinut sa sublinieze ca nu crede in numerologie si, mai mult, nu exista o informatie privind aparitia numarului "666". "Nu mi-a spus nimeni ca ar exista aceasta cifra", a comentat ea, subliniind ca exista oricum alternativa pasaportului simplu.
Publicat Miercuri, 25 Februarie 2009 - 14:57
Cuvinte cheie: pasapoarte biometrice, "666", senat | Afisari: 65,535
Comentarii (1)
gabi, Tirgoviste (Joi, 26 Februarie 2009 - 13:08)
graba strica treaba !
De la pasaportul biometric la cipul implantat e un pas.
Lasati-ne liberul albitru cum ni l-a lasat DUMNEZEU care ne-a creat.
Miine pe cei cu cipul implantat ii pot dirija in luarea deciziilor.De drepturile omului nu ati auzit oare? Intii intrebati-ne daca vrem sa ne transformati in zombi
Pentru asta v-am ales?Informati-va intii si nu dati drumul valului ca nu-l veti mai putea opri.Oare apelul disperat al parintilor IUSTIN PIRVU,ARSENIE PAPACIOC --VEZI EMISIUNEA DIN 25 FEBRUARIE PE B1 TV A D-LUI MORAR-NU VA PUNE PE GINDURI?Ginditi-va bine !!ca hotarirea voastra baga omenirea pe un DRUM FARA INTOARCERE

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours