Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Sedinta Biroului Permanent despre Nastase, secretizata ca sa nu se afle detalii din dosarele DNA

Sedinta Biroului Permanent de miercuri, in care s-a discutat cazul Nastase, a fost secretizata fara ca aceasta propunere sa fie supusa la vot, majoritatea deputatior prezenti apreciind ca inregistrarea unei strenograme nu este oportuna intrucat s-ar putea vorbi despre detalii din dosarele de la DNA.

Potrivit unor surse parlamentare, discutia din BP al Camerei Deputatilor a fost acaparata in mare parte chiar de deputatul Adrian Nastase, care a vorbit mai bine de o ora despre solicitarea procurorilor de incepere a urmaririi penale impotriva lui, reiterand faptul ca dosarele intocmite de DNA sunt "politice" si nu exista probe care sa sustina urmarirea penala.

In timpul sedintei au fost audiati seful Comisiei juridice Daniel Buda si vicepresedintele Florin Iordache, cei doi insa nu s-au mai angajat in discutii aprinse in contradictoriu asa cum facusera in sedinta Comisiei juridice din 4 februarie, preferand sa discute punctual, pe procedura, asupra caii de urmat in cazul dosarelor social-democratului, au precizat aceleasi surse.

O explicatie asupra motivului pentru care a fost secretizata sedinta Biroului Permanent a dat si presedintele Camerei, Roberta Anastase, care a sustinut joi ca disensiunile aparute in Comisia juridica intre PSD si PDL s-ar rezolva mult mai rapid intr-o sedinta fara stenograma.

"Colegii mei au solicitat lucrul acesta (n.r.- secretizarea sedintei) in Biroul Permanent. A fost o opinie majoritara, pentru ca de obicei atunci cand exista disfunctionalitati in functionarea unor comisii, tocmai pentru ca ele sa fie rezolvate si sa nu dureze o perioada lunga de timp, sa existe o sedinta cu usile inchise. Cred ca mai importanta este concluzia si trimiterea in plen a raportului Comisiei juridice, ce va cuprinde si o opinie separata a membrilor PSD din comisie" a explicat Anastase.

Biroul Permanent a decis, miercuri, ca sedinta in care s-au luat deciziile cu privire la Nastase sa nu fie publica, pe motiv ca "atunci cand vine vorba de persoane, discutiile sa fie intr-o zona mai intima", potrivit descrierii deputatului Valeriu Zgonea. "Transparenta nu inseamna sa aveti dumneavoastra acces la anumite chestiuni", s-a adersat Zgonea presei.

Conducerea Camerei a decis miercuri, in unanimitate si la propunerea deputatului PSD Adrian Nastase, elaborarea unui contraraport care sa contina opiniile deputatilor juristi care nu sunt de acord cu formularea raportului de neincepere a urmaririi penale si a celor care au fost absenti de la dezbaterea din Comisia juridica de pe 4 februarie, a anuntat secretarul Camerei, Valeriu Zgonea.

Este vorba despre opinia reprezentantilor PSD din Comisia juridica, potrivit careia este inutila dezbaterea in plenul Camerei Deputatilor a noii solicitari a procurorului general al Romaniei in cazul Nastase pentru dosarele Tamara si Zambaccian. Deputatii PSD din Comisie, ca si Adrian Nastase, considera ca nu exista elemente noi in aceste dosare si atunci sa ramana valabila decizia precedenta a plenului deputatilor, de neincepere a urmaririi penale a fostului premier. Dimpotriva, cei de la PDL sustin ca ar exista astfel de elemente si ca este nevoie ca Nastase sa se poata apara in justitie.

Democrat-liberalul Daniel Buda l-a contrazis pe deputatul PSD Valeriu Zgonea, precizand ca trimiterea a doua rapoarte pe acelasi caz in plenul Camerei nu este regulamentara. "In momentul de fata se va trimite plenului Camerei Deputatilor un raport care va cuprinde si o opinie separata de la PSD. Din punct de vedere regulamentar, nu poti trimite doua rapoarte, nu este procedural corect", a subliniat Buda.

Publicat Joi, 12 Februarie 2009 - 18:06
Cuvinte cheie: Sedinta, Biroulu Permanent, Nastase, secreta, dosare, DNA | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours