Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Scandal in Camera: Deputatii s-au ceartat pe automatele de cafea

Deputati au aprobat, miercuri, in sedinta de Birou Permanent, listele de achizitii si lucrari pe anul 2009, in valoare totala de aproape 29 de milioane de lei, discutiile concentrandu-se pe achizitiile de espresoare si carucioare calde pentru farfurii.

La un moment dat, in timpul sedintei, secretarul Valeriu Zgonea a parasit sala Biroului Permanent, iritat de discutiile referitoare la espresoare si carucioare calde pentru farfurii.

Zgonea a spus ca deputatii "se cearta" pe tema achizitionarii de espresoare pentru Centrul National de Conferinte, aratand ca o astfel de achizitie ar suscita atentia presei.

Pe lista de achizitii pentru Centrul International de Conferinte se regasesc 3 carucioare calde pentru farfurii, doua dulapuri calde mobile, verticale pentru tavi, 6 espresoare automate pentru cafea, un dulap frigorific, o masina de turat foietaj cu banda si un PC cu imprimanta, pentru care s-au alocat 300.000 de lei din bugetul Camerei.

"A fost o discutie care viza optimizarea activitatii din unitatile de alimentatie publica din cadrul Parlamentului si aici s-au facut niste comentarii care pur si simplu au fost niste comentarii tehnice asupra necesitatii unor asemenea aparate pentru a micsora timpul de preparare a unei cafele in timp ce un parlamentar solicita in pauza de sedinta", a spus Cezar Preda, intrebat despre discutiile din Biroul Permanent de pe marginea listei cu estimarile de mijloace fixe care urmeaza a fi achizitionate in 2009.

Cea mai mare parte a sumei va fi directionata catre lucrarile de interventie la instalatiile de distributie din cadrul punctelor de alimentare cu energie electrica.

In memorandumul semnat de secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, se arata ca instalatiile electrice sunt proiectate si montate inainte de 1989 si nu mai corespund calitativ cerintelor impuse de ENEL. O alta serie de interventii vizeaza instalatiile de aer conditionat si de ventilatie, socotite ca fiind neecologice.

In al treilea rand, fondurile pentru reparatii vor fi folosite si pentru interventia asupra retelei de apa care "este necesara datorita vechimii ei, datorita conditiilor de mediu, datorita colmatarii coloanelor de apa rece, calda si de incalzire", dupa cum se spune in memorandum. O suma de 40.000 de lei a fost alocata unui studiu de fezabilitate necesar pentru eliberarea de sarcini a terenului pe care urmeaza sa fie construita Catedrala Mantuirii Neamului.
Publicat Miercuri, 18 Martie 2009 - 18:20
Cuvinte cheie: cearta, Camera Deputatilor, cafea, fonduri | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours