Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Salariilor functionarilor parlamentari sunt legale

Secretarul General al Senatului, Dan Vasiliu, a declarat ca in nota care i-a fost solicitata de conducere cu privire la salariile functionarilor parlamentari a consemnat ca acestea, chiar daca in unele cazuri le depasesc pe ale parlamentarilor, sunt conforme cu prevederile legale.

"Salariile respecta Legea functionarilor publici. La Senat, functionarii nu beneficiaza de o lege speciala. Salariul unui functionar public parlamentar la nivelul maxim, anume de consilier, este de 31 de milioane de lei, la care se adauga sporurile cuvenite functionarilor publici din toate domeniile de activitate", a afirmat Vasiliu, potrivit Newsin.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, i-a solicitat saptamana trecuta Secretarului General, Dan Vasiliu, in sedinta Biroului Permanent, o informare privind functionarii parlamentari cu salarii mai mari decat ale "celor cu demnitate publica inalta in stat", in urma datelor prezentate de NewsIn pe acest subiect.

Potrivit declaratiilor de avere completate de functionarii publici parlamentari, peste 40 de persoane au beneficat anii trecuti de salarii mai mari decat un parlamentar de rand. Daca actualul presedinte al Senatului, Mircea Geoana, a declarat in 2008 venituri anuale din indemnizatie de 53.433 de lei, premierul si fostul presedinte al Senatului, Nicolae Vacaroiu, de cate 62.075 de lei, iar seful statului 67.097 de lei, sunt functionari publici parlamentari care au castigat mai mult.

In topul directorilor si al sefilor din Parlament cu salarii consistente se afla Constanta Calinoiu (sef Departamentul Legislativ din Senat), cu un venit anual declarat , in iunie 2008, de 96.494 lei. Calinoiu este angajat al Senatului din 1991, fiind initial sefa Departamentului Administrativ. Pe locul doi se afla Madalina Ozana Ududoiu, director general al Centrului International de Conferinte(CIC), aflat in subordinea Camerei Deputatilor, cu 93.589 de lei.
Publicat Joi, 30 Aprilie 2009 - 12:32
Cuvinte cheie: functionari parlamentari, salarii | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours