Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PD-L a depus proiectul care elimina pensiile speciale pentru parlamentari

Mircea Toader, liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor, a anuntat ca partidul sau a depus un nou proiect de lege prin care sa fie eliminate pensiile speciale pentru parlamentari prevazute in Statutul deputatilor si senatorilor.

Toader a precizat ca noul proiect, semnat de 96 de deputati PD-L, este o varianta imbunatatita a unei initiative similare depusa de democrat-liberali in cursul legislaturii trecute, initiativa care nu a mai ajuns pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, conform Newsin.

Pedelistul a argumentat ca pensiile speciale pentru parlamentari nu au un impact semnificativ asupra bugetului, insa eliminarea acestora este necesara din perspectiva refacerii imaginii Parlamentului. "Pensiile nu influenteaza bugetul, mai ales ca sunt foarte putini parlamentari pensionari, insa este vorba de cum incercam sa credibilizam activitatea parlamentara", a declarat, miercuri, Mircea Toader.

"O asemenea exceptare nu are nici o justificare obiectiva si rationala pentru a sustine diferentierea situatiei majoritatii pensionarilor de situatia parlamentarilor, aceasta in conditiile in care normele din Constitutie nu prevad si nici nu permit o astfel de exceptie. De asemenea, prin aceste norme de pensionare a parlamentarilor se creeaza un adevarat privilegiu pentru acestia, ceea ce este interzis de articolul 16 din Constitutie", se arata in expunerea de motive, conform Newsin.
Publicat Miercuri, 18 Februarie 2009 - 17:23
Cuvinte cheie: toader, pensii speciale, parlamentari | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours