Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Parlamentarii au citit din legi pentru a bloca procesul de verificare a prezentei la sedinta

Parlamentarii au reluat dezbaterea pe bugetul de stat pe 2009 dupa o tentativa a liberalilor de a face apelul nominal, deputatul social-democrat Anghel Stanciu aratand ca pentru dezbaterea pe articole si amendamente nu este nevoie de cvorum, ci doar pentru votul final.

Secretarul liberal Mihai Voicu a fost intrerupt de presedintele de sedinta, Ioan Oltean, din efectuarea apelului nominal, desi era aproape de final. Anterior, liberalul Andrei Gerea solicitase apel nominal, contestand existenta cvorumului pentru desfasurarea sedintei.

Deputatul PSD-PC Anghel Stanciu a venit la tribuna cu un brat de carti, pentru a demonstra ca, pentru dezbaterea pe articole si amendamente, nu este nevoie de o prezenta minima obligatorie, cvorumul fiind necesar doar la votul final.

"As dori sa lamuresc cu distinsii nostri juristi si membri ai Comisiei de regulament, avem trei comisii de regulament. Pierdem din pretiosul nostru timp pentru ca citim toti acelasi text impreuna si il intelegem separat", a spus Stanciu. Deputatul PSD a aratat ca in Constitutia din 1991 se prevedea, intr-adevar, necesitatea cvorumului atat la dezbateri cat si la votul final, insa textul fundamental din 2003 a renuntat la impunerea unui numar minim de parlamentari prezenti la dezbaterile pe articole si amendamente.
Publicat Miercuri, 18 Februarie 2009 - 17:26
Cuvinte cheie: cvorum, parlament, camera deputatilor | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours