Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Parlamentarii ar putea ramane fara pensii speciale

Grupul deputatilor PDL depune luni proiectul de lege care prevede ca pensiile parlamentarilor sa fie calculate dupa sistemul public de pensionare, si nu dupa legi speciale, democrat-liberalii intentionand sa solicite dezbaterea acestuia in procedura de urgenta, a anuntat presedintele Camerei.

Roberta Anastase a precizat ca proiectul de lege privind modificarea Statutului senatorilor si deputatilor, in sensul alinierii pensiilor parlamentarilor la Legea 19 privind sistemul public de pensionare, depus initial in legislatura trecuta de catre democrat-liberalul Cristian Radulescu, nu-si poate continua parcursul in noul Parlament, motiv pentru care grupul deputatilor PDL va redepune luni proiectul.

Presedintele Camerei Deputatilor a explicat ca proiectul initial nu intrase nici in dezbaterea comisiilor, nici pe ordinea de zi a plenului vechiului Parlament, neindeplinind astfel conditiile prevazute de articolul 63 din Constitutie pentru a putea fi discutat si in noul Legislativ.

“PD-L depune legea pensiilor pentru a intra pe procedurile normale, iar intr-o saptamana sau doua se vor vedea modificarile aduse. Se redepune de catre grupul parlamentar PD-L, cu semnatura tuturor membrilor (...) s-ar putea sa solicitam chiar in procedura de urgenta”, a declarat, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Proiectele de modificare a Statutului parlamentarului referitoare la chiriasi si la pensii in sistemul public au fost clasate, iar o alta propunere, care recontureaza caracterul special al pensiilor parlamentarilor, nu este de gasit pe site-ul oficial, desi se fac referiri la aceasta in stenograme.

Conducerea noului Parlament a decis intreruperea procedurii legislative pentru o serie de propuneri care modificau Statutul senatorilor si deputatilor, in sensul alinierii pensiilor parlamentarilor la Legea 19 privind sistemul public de pensionare si a neacordarii de bani de chirie celor care detin imobile in Capitala.

Pe de alta parte, s-a pastrat un proiect menit sa clarifice actualul sistem de calcul al pensiilor, proiect ce s-ar fi dorit sa treaca de Parlament inainte de noiembrie 2008, dar a carui "oportunitate" de a fi promovat a fost reconsiderata. Proiectul nu apare pe traseul legislativ al site-ului Parlamentului, dar, din stenogramele de la sfarsitul anului trecut, rezulta ca are raport finalizat si asteapta inscrierea pe ordinea de zi.

Potrivit unei note cu privire la initiativele legislative inregistrate in Parlament, aprobate in sedinta Birourilor Permanente reunite din 9 februarie, o serie de propuneri legislative cu raport, neinscrise pe ordinea de zi comuna a camerelor si care privesc modificarea Statutului senatorilor si deputatilor, nu-si mai continua procedura in noul Parlament.

Printre aceste proiecte se afla inclusiv cel al parlamentarului PDL Cristian Radulescu, depus in noiembrie 2008, care cuprinde reguli ce "supun regimul pensiilor parlamentarilor prevederilor Legii 19/2000, fara niciun fel de exceptie". Propunerea lui Radulescu a fost inaintata ca replica la decizia conducerile celor doua Camere ale Legislativului, din 24 septembrie 2008, de modificare a normelor privind modul de aplicare a prevederilor referitoare la calculul pensiilor din Statutul parlamentarilor prin hotarare, care nu putea fi atacata.

Publicat Luni, 16 Februarie 2009 - 14:20
Cuvinte cheie: Parlament, pensii, parlamentari, lege, aliniere, sistem public, PDL, Roberta Anastase | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours