Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ordonanta privind privatizarea Oltchim a fost respinsa

Deputatii din Comisia de Industrii au respins Ordonanta de urgenta care prevedea privatizarea Oltchim, mentinand in vigoare actul normativ care stabileste majorarea capitalului social al societatii prin convertirea datoriilor catre stat in valoare de 135 milioane euro in actiuni.

Membrii Comisiei de Industrii a Camerei au votat in unanimitate pentru respingerea Ordonantei privind privatizarea Oltchim, in urma audierii directorului general al societatii, Constantin Roibu.

Roibu a declarat ca privatizarea societatii in acest moment de criza ar fi o greseala imensa si a pledat pentru majorarea capitalului social prin conversia datoriilor pe care le are la stat, in valoare de 135 milioane de euro, in actiuni. "Prin conversia datoriilor, societatea devine bancabila, iar in acest fel vom putea avea acces la credite. Daca nu se face majorarea de capital, singura solutie ar fi lichidarea societatii. Statul poate recupera cele 135 milioane euro in 2013, dupa ce va trece criza", a spus Roibu.

Directorul Oltchim a subliniat ca nu exista in acest moment nici o strategie de privatizare. "Societatea trebuie sa-si converteasca datoriile in actiuni, sa devina bancabila si sa se privatizeze abia dupa ce isi realizeaza proiectul de retehnologizare. A privatiza o firma in timp de criza este o mare greseala, azi tot ce se vinde, se vinde pe nimic", a adaugat Roibu, potrivit Newsin.

El a anuntat ca Oltchim intentioneaza sa preia o parte din societatea Arpechim, in care se vor investi aproximativ 200 milioane euro pentru retehnologizare. "Nu se poate functiona fara Arpechim. Stim ca in Arpechim problemele sunt foarte mari, insa de la ei vom prelua doar partea de petrochimie, nu si rafinaria. Cred ca, in maxim doi ani , Arpechim se va inchide complet. Estimam ca vom investi 200 milioane de euro in ea, pentru retehnologizarea instalatiei", a explicat directorul Oltchim.
Publicat Miercuri, 25 Martie 2009 - 17:34
Cuvinte cheie: privatizare, Oltchim, comisia de industrii | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours