Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Noua problema a senatorilor: Dimensiunea si grafica legitimatiei

Modelul legitimatiilor de senator a starnit discutii in cadrul ultimei sedinte a conducerii acestei Camere, noua forma propusa de secretariatul general starnind comentarii despre dimeniunea si grafica lor.

Dupa nemultumirea manifestata de mai multa vreme de liderul UDMR, Gyorgy Frunda, fata de forma actualei legitimatii, Secretariatul general le-a propus senatorilor o varianta asemanatoare cu cea folosita de deputati.

"Ca si grafica este extrem de neatractiva aceasta legitimatie", a comentat senatorul PDL Orest Onofrei, care a remarcat ca prototipul prezentat informeaza si ca presedintele Senatului este in "Circumscriptia de la Bistrita".

"Da, pare usor incarcata, fiind de dimensiune mica", si-a dat cu parerea, intr-o prima faza, si liderul de la Senat, Mircea Geoana.

Nici liberalul Emilian Francu nu a fost multumit de noile modele de legitimatii propuse - "dimensiunea ar trebui sa creasca cu cel putin 20%, tocmai pentru a nu se confunda cu o carte de vizita". "In rest, eu cred ca totusi este o solutie mult mai europeana decat acea legitimatie a noastra pe care o avem acum, de tip carnet 48", a adaugat el, potrivit Newsin.

Un alt liberal, secretarul Cornel Popa, a completat ca ar prefera sa nu apara circumscriptia si colegiul pe legitimatie. "Adica este suficient 'senator'. Esti senator al Parlamentului Romaniei si cu asta-basta (...) Mi se pare coborat putin in ridicol, pana la urma, prin aceste amanunte", a afirmat el.

"Este clar o dezbatere ideologica intre generatiile cu experienta si cele mai recente", a tras concluzia presedintele Comisiei de politica externa, Titus Corlatean, care a amintit ca si la Parlamentul European se foloseste un model de legitimatie de dimensiuni mai mici.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a incheiat discutiile pe subiect. "Este un pas inainte si sunt convins ca, putin rearanjata, va putea sa raspunda si criteriilor de demnitate si de eficacitate", s-a adresat Geoana reprezentantilor Secretariatului general.
Publicat Joi, 26 Martie 2009 - 16:15
Cuvinte cheie: senat, legitimatie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours